Mirko Pavlović za MOZZART Sport: O Tompsonu i Mekelu, novim dolascima, Blažiču...

Izvor: MozzartSport.com, 28.Avg.2015, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirko Pavlović za MOZZART Sport: O Tompsonu i Mekelu, novim dolascima, Blažiču...

"Imamo fizionomiju tima za narednu sezonu i sada nam je cilj da uigramo ekipu. Sve će biti jasnije kada kompletan tim bude na okupu“, kaže sportski direktor crveno-belih

Crvena zvezda ima spremljen tim za novu sezonu i velike izazove koji srpskog i regionalnog šampiona očekuju na četiri fronta. Dugo i strpljivo čekao je stručni štab crveno-belih razvoj situacije na tržištu kako bi izabrao prave igrače. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << One koji će izneti najveći teret u budućim akcijama. Nisu se trener Dejan Radonjić, ni sportski direktor Mirko Pavlović zabrinuli čak ni u danima kada su najveći takmaci „štancali“ pojačanja, jer su operativci Crvene zvezde pažljivo i mudro izvagali sve opcije i na kraju odabrali ono najbolje.

Sofoklis Skorcanitis je otvorio sezonu dolazaka na Mali Kalemegdan, ubrzo je pristigao i novosadski centar Stefan Nastić, da bi u poslednjih nekoliko dana osvajač triple krune napravio dva velika poteza. Dovedeni su polivalentni Rajan Tompson iz Bamberga i plejmejker sa NBA pedigreom - Gal Mekel. Što je još bitnije, u pitanju su igrači koji su godinama prisutni na evropskoj košarkaškoj sceni, a Boban Marjanović, Nikola Kalinić, Čarls Dženkins i Markus Vilijams dobili su adekvatna pojačanja...

„Na prvom mestu treba prokomentarisati odlaske iz Crvene zvezde. Odrađen je veliki posao i još jednom smo dobili potvrdu kvaliteta koji smo imali u našim redovima prošle sezone. Otišli su nam nosioci igre, koji su izgurali najviše i doneli Zvezdi titule. Imali smo najkorisnijeg igrača Evrolige (Boban Marjanović prim. aut.), reprezentativca Kalinića, Dženkinsa i Vilijamsa, a posle njihovih odlazaka trebalo je da reagujemo na pravi način i to je bio jedan od zadataka koji je postavljen ispred nas“, poručio je Pavlović za MOZZART Sport, koji nije krio zadovoljstvo zbog svega što je do sada odrađeno u prelaznom roku.

„Mislim da smo napravili veliku stvar, jer smo sačuvali okosnicu tima, a zatim doveli i igrače koji će nadomestiti izostanak naših najboljih pojedinaca iz prethodne sezone. Jasno je da će Crvena zvezda u novoj sezoni imati drugačiju koncepciju igre, ali o tome će sigurno više pričati Dejan Radonjić u narednom periodu. Prelazni rok smo odradili kvalitetno i dobro, jer smo doveli izuzetno kvalitetne, iskusne igrače, sa velikim evropskim, ali i NBA iskustvom“.

MEKEL JE ODBIO VIŠE UNOSNIH PONUDA KAKO BI IGRAO ZA CRVENU ZVEZDU

Nedavno je Pavlović otkrio da će od novog plejmejkera zavisiti i ostala pojačanja. Ipak, Zvezda je promenila taktiku i novog organizatora igre predstavila na kraju.

„Mekel je izuzetno pojačanje za Crvenu zvezdu. U pitanju je plejmejker koji je izrazio veliku želju da zaigra za Zvezdu i mi smo prepoznali taj momenat. O njegovoj želji da dođe kod nas govori i činjenica da je odbio nekoliko unosnih ponuda, kako bi poneo dres Crvene zvezde. To ga je, pored izrazitih igračkih kvaliteta, izdvojilo sa naše liste potencijalnih pojačanja“, istakao je Pavlović.

Nešto ranije Crvena zvezda je potpisala ugovor sa šampionom Nemačke, Rajanom Tompsonom.

„Tompson je momak kojeg smo dugo skautirali. On je u Evropi već četiri godine. Igrao je u Italiji za Brešu, a svima je poznato koliko je italijanska košarka izazovna, bez obzira na to što je u pitanju bila Druga liga. Kasnije je igrao u dva kluba sa kojima je bio prvak – Ostendeom i Bambergom. Ono što je primetno jeste da je svih ovih godina bio konstantan u brojkama, što samo potvrđuje kvalitet koji poseduje. Mislimo da je spreman da napravi iskorak i pokaže se u Evroligi, što nama daje garanciju kontinuiteta igara na visokom nivou. Poseduje izrazito dobar šut i napadački talenat, što nam je i te kako potrebno u ovom trenutku“.

POJAČANJA? ZASTAJEMO...

Četiri igrača su obezbeđena, a pitanje koje navijače najviše interesuje – hoće li biti novih dolazaka na Mali Kalemegdan?

„U ovom trenutku zastajemo sa dovođenjem pojačanja. Polako se završava avgust i ulazimo u septembar, kada polaku kreću i pripremni mečevi za narednu sezonu. Naravno, krenućemo u laganom ritmu, a zatim ćemo odmeriti snage sa sve jačim protivnicima, da bi vrhunac bio pripremni turnir u Zadru, koji će biti evroligaškog kvaliteta“, pojasnio je Pavlović.

Ali, na tome se nije zadržao.

„Imamo fizionomiju tima za narednu sezonu i sada nam je cilj da uigramo ekipu. Sve će biti jasnije kada kompletan tim bude na okupu. I dalje ne znamo kada će nam se priključiti reprezentativci Nemanja Dangubić i Gal Mekel, a Rajan Tompson će doći 1. septembra. Kako budemo kompletirali sastav tako ćemo proceniti situaciju, da li treba da reagujemo i na tržištu potražimo neka nova rešenja“.

Svakako najveća enigma u ovom trenutku jeste – kakva sudbina čeka Jaku Blažiča?

„Jaka Blažič je u ovom momentu formalno igrač Crvene zvezde i on je direktno upoznat sa svim dešavanjima u klubu. Već smo obavili razgovor sa njim na klupskom nivou, kao i sa agencijom koja ga predstavlja (Beobasket prim. aut.). Poznato je koliko je jaka učinio za Crvenu zvezdu, da je miljenik navijača i da je ostavio veliki trag do sada. Sve ćemo srediti u najlepšem odnosu i komunikaciji sa njim i njegovom agencijom. Jaka Blažič je formalno igrač Crvene zvezde i to je jasno“, zaključio je razgovor Mirko Pavlović.

(foto: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

MIRKO PAVLOVIĆ: Doveli smo prave igrače u Zvezdu

Izvor: HotSport.rs, 28.Avg.2015

Sportski direktor Crvene zvezde, Mirko Pavlović uveren je da je tim sa Malog Kalemegdana povukao prave poteze tokom leta angažmanom kvalitetnih pojačanja.. Fudnkcioner crveno-belih je u razgovoru za Mozzartsport istakao da je od neprocenjive važnosti za klub to što su crveno-beli dres obukli...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.