Mijailović za MOZZART: Možda Grofa boli kičma, ali savijati se neće!

Izvor: MozzartSport.com, 29.Maj.2015, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mijailović za MOZZART: Možda Grofa boli kičma, ali savijati se neće!

Bivši kapiten u superlativima govori o novom treneru Zvezde

Dugo je Miodrag Grof Božović važio za večitog kandidata za trenera Crvene zvezde, bio je velika želja nekadašnjeg sportskog direktora Ivana Adžića... Iako je dugo van srpskih fudbalskih dešavanja tokom rada u Rusiji crnogorski stručnjak je napravio vojsku igrača koja bi „poginula“ za njega. Imao je veliki uticaj i na karijeru >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bivšeg kapitena crveno – belih Nikole Mijailovića, koji, malo je reći, biranim rečima priča o čoveku koji će imati zadatak da šampionski pehar vrati u Ljutice Bogdana.

„Pitate me kakav je Grof trener? Znate, o vrlinama i manama ljudi mnogo govore njihovi nadimci. A kada za nekog kažu da je Grof jasno je da je Crvena zvezda za trenera dobila velikog čoveka. Neću da ispada da se šlihtam nekome, jer nisam takav čovek, ali sa Božovićem sam imao impresivnu saradnju u ruskom Amkaru. Pre svega reč je o velikom psihologu“, kaže za naš portal Miodrag Božović.

Bivši štoper Crvene zvezde imao je sjajne rezultate u Borcu iz Čačka pre nego što je počeo inostranu odiseju. U trofejnoj riznici ima osvojen Kup Rusije, ali Mijailović apostrofira njegov rad u Amkaru.

„Forsira totalnu ofanzivu. Pazi, mi smo se borili za opstanak, bilo je u ligi ekipa koja su mnogo jače od nas, ali Amkar je igrao kao da nam je gol na centru. Dakle, poslednja linija je morala da stoji baš visoko. Dugo sam u tom klubu igrao zadnjeg veznog, ali me je Grof vratio na beka. Kažem vam da je psiholog, zna da „kupi“ igrače, zna sa ljudima. Da mi je sad kaže idi i streljaj nekog zbog mene, ja bih to uradio. To je obostrani odnos“.

DOGOVOR: GROF BOŽOVIĆ VODI ZVEZDU!

Mijailović je i danas često u kontaktu sa novim trenerom Crvene zvezde.

„Znam da ima problema sa kičmom, da ga bole leđa. Želim mu, pre svega, zdravlje, i da ga sreća prati. Samo napišite slobodno: iako Grofa bole leđa on se saginjati neće“.

Asocijacija iskusnog levog beka je sasvim jasna:Božović kao autoritativan trener neće da dozvoli da mu se bilo ko meša u sastavljanje tima.

„Da mu se neko Grofu meša u posao... Evo baš ste me nasmejali, pa takav se nije rodio. Vidim sad kako se hvale da su ga doveli, ali pojedinci iz uprave Zvezde ne mogu sa njim da sednu za isti sto“.

Prethodnih osam godina Božović je radio u uređenim klubovima. Sada ga čeka nova, i nepoznata situacija. Nije tajna da su neki od bivših trenera Crvene zvezde morali finansijski da pomažu prvotimce.

„Ne brinite za to. Davaće on svoj novac ako je potrebno. Džentlmen i galantan čovek kao on se rađa. Isto tako šef Božović će da vodi igrače na ručak ukoliko budu bili gladni“.

Za kraj Mijailović je imao još jednu poruku.

„Toliko o Grofu, a narednih dana ću o doktoru“, aludirao je Mijailović na Zvezdana Terzića.

(Foto Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.