Mijailović predsednik FK Crvena Zvezda

Izvor: Studio B, 21.Dec.2014, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mijailović predsednik FK Crvena Zvezda

Svetozar Mijailović izabran je za predsednika Fudbalskog kluba Crvena zvezda.

Dragan Džajić je dobio titulu počasnog predsednika, novi predsednik klupske skupštine je Ratomir Dujković, dok je dosadašnji generalni sekretar Zvezdan Terzić imenovan na novu funkciju generalnog direktora, epilog je današnje izborne Skupštine crveno-belih.

Članovi skupštine prihvatili su i predlog veterana da stadion >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Crvene zvezde nosi ime Rajko Mitić.

Na sednici je saopšteno da dugovi Crvene zvezde trenutno iznose 52 miliona evra, a potraživanja su oko dva miliona.

Klubu je potrebno 10 miliona evra godišnje kako bi mogao neometano da funkcioniše, rekao je predsednik Nadzornog odbora Milan Šutić.

Prema njegovim rečima, u 2010. i 2011. godini gubitak je bio osam miliona evra, 2012. godine 11 miliona, dok je 2013. godine smanjen na 2.219.000 evra.

Obraćajući se delegatima Skupštine, Mijailović je rekao da je prioritet da u ovoj sezoni troškovi kluba budu šest miliona evra.

On je saopštio da je klubu za licenciranje novih igrača neophodno da izmiri dug od 11,8 miliona evra i najavio da će to biti učinjeno, jer Zvezda želi da se bori za učešće u

Evropi.

Govoreći o sportskim ciljevima, novi predsednik je istakao da je moguće podmladiti tim a ne odricati se ambicija o odbrani titule.

Po izboru za počasnog predsednika kluba, Džajić je rekao da je reč o velikom priznanju, koje mu predstavlja čast.

Uvek sam se trudio da dam maksimum kada su u pitanju rezultati, predstavljanje kluba i na terenu i van terena. Ovo je za mene lepo priznanje, jedno od najdražih u životu, rekao je Džajić.

Prvi operativac crveno-belih Terzić je istakao da je napravljen plan finansijske konsolidacije i dodao da ne može garantovati da će on biti uspešan, ali je obećao da će sa svojim saradnicima uraditi sve da Zvezda organizaciono i finansijski postane stabilan klub.

Vreme je da se resetuje sistem i naprave dva koraka unazad, kako bismo posle krenuli pet koraka napred. Znamo da je zvezdaška javnost nestprljiva, ali jurnjava za rezultatima

nas je dovela do ovolikog duga. Na ivici smo ambisa, rekao je Terzić. 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.