MUP: Privedena 41 osoba tokom derbija

Izvor: Radio 021, 26.Apr.2015, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP: Privedena 41 osoba tokom derbija

MUP je saopštio je da je tokom današnjeg 148. "večitog" derbija između Crvene zvezde i Partizana lakše povrđeno 35 njenih pripadnika i da je privela 41 osobu.

"Zbog nesportskog i huliganskog ponašanja lakše je povređeno 35 pripadnika MUP. Policija je efikasno i profesionalno reagovala i sprečila da sukob, koji je grupa navijača izazvala na stadionu na samom početku utakmice, dovede do otkazivanja utakmice >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i mogućih većih posledica", navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Utakmica je počela sa skoro 45 minuta zakašnjenja zbog nereda navijača na stadionu "Rajko Mitić". Prvo su se sukobili navijači Zvezde i Partizana na istočnoj tribini, gađali su stolicama i bakljama. Žandarmerija je zatim ušla na tribinu i razdvojila ih, a nakon toga navijači Zvezde sukobili su sa žandarmima i gađali ih bakljama i stolicama.

Kako se navodi, pre, za vreme i posle utakmice u policijske prostorije policija je dovela 41 osobu, protiv 10 biće podnete krivične prijave, dok će protiv 13 osoba biti podnete prekršajne prijave. U saopštenju se dodaje da je pronađena veća količina pirotehničkih sredstava na južnoj tribini stadiona, a po završetku utakmice i kod još pet osoba na severnoj tribini.

"Pre utakmice, pripadnici Ministarstva vratili su jedan kombi iz Zrenjanina koji je bio natovaren kamenjem i ciglom", piše u saopštenju i najoštrije se osuđuje ponašanje navijača. Takođe i Nezavisni sindikat policije (NSP) osudio je "divljanje huligana" na utakmici i naveo da je "samo pukom srećom nije bilo ljudskih žrtava.

"Samo pukom srećom i pravovremenom reakcijom angažovanih pripadnika MUP-a, tokom današnjih nereda u Beogradu, nije bilo ljudskih žrtava. Poražavajuća je činjenica da se danas, osam godina kasnije, ponovila gotovo identična scena onoj kada je navijač Uroš Mišić bakljom zapalio pripadnika Žandarmerije. I danas, naš kolega je zadobio opekotine po licu, dok je drugi kolega zadobio dva uboda nožem u ruku", navodi se u saopštenju.

NSP je naveo da su policajci bili angažovani na poslovima održavanja javnog reda i mira i da nije postojao nijedan razlog da ih huligani napadnu, kao i da će pripadnici policije i Žandarmerije i dalje "časno obavljati svoj posao kako bi građani i imovina bili zaštićeni od huligana".

"Međutim, postavlja se pitanje da li iz dosadašnjeg iskustva ništa nismo naučili ali i da li neko zaista treba da izgubi život da bi se izgrednicima ozbiljno stalo na put?", rekao je predsedavajući predsedništva NSP Velimir Lukić.

"Sve nadležne institucije, a pre svih sudove i tužilaštva, pozivamo da adekvatnim kaznama pošalju poruku huliganima da nemaju podršku države", dodao je Lukić.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EPILOG Privedena 41 osoba, policija našla pun kombi kamenja i cigli

Izvor: Blic, 26.Apr.2015

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo da je da je na 148. fudbalskom derbiju lakše povređeno 35 policajaca, a da su pre, za vreme i posle utakmice priveli 41 osobu...U saopštenju se navodi da MUP najoštrije osuđuje ponašanje navijača na utakmici između fudbalera Crvene zvezde i Partizana..."Policija...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.