MONDO i Zvezda na pripremama: Šta smo videli...

Izvor: Mondo, 30.Jul.2014, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MONDO i Zvezda na pripremama: Šta smo videli...

Sve vesti sa priprema fudbalera Crvene zvezde u Sloveniji možete pronaći OVDE.Poput fudbalera Crvene zvezde, i novinar MONDA vratio se iz Slovenije. Pročitajte njegove utiske, ali i odgovore trenera crveno-belih Nenada Lalatovića na neka od aktuelnih pitanja.

Povuci, pronađi snagu, kreći se, 'ajde sad iz umora u napad... Trougao, pravi trougao", najčešće su komande koje je tokom završne faze priprema za predstojeću sezonu svojim igračima na >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << treninzima izdavao Nenad Lalatović.

Šef stručnog štaba Crvene zvezde, po viđenom u Sloveniji, zahtevaće od ekipe da igra sa brzom tranzicijom iz odbrane u napad i prodorno po bokovima, uz često vršenje pritiska već na protivničkoj polovini da bi se što pre ostvario posed lopte.

Pomenuti trouglovi podrazumevaju "otvaranje" saigrača onome ko ima loptu, s namerom da se ona sačuva i stvori više mogućnosti za organizaciju akcije.

Kada se sve to ukomponuje, igra Crvene zvezde trebalo bi da podseća na onu atraktivnu kruševačkog Napretka u drugom delu prošle sezone i da bude dovoljna za "pokušaj odbrane titule", kao što je Lalatović opisao cilj crveno-belih pre nekoliko dana u razgovoru sa grupom novinara u Termama Čatež.

Takva igra i bila je vidljiva u prvih 25-30 minuta poslednje provere pred povratak u Beograd, protiv bundesligaša Hanovera.

"Pokazali smo da možemo i da imamo kvalitet, mogu biti zadovoljan svim što smo uradili u ove četiri nedelje. Možda je i bolje što smo izgubili, iskreno i navijao sam da izgubimo jednu utakmicu u pripremnom periodu. To je znak da ćeš igrati bolje u prvenstvu", izjavio je Lalatović.

MONDO U SLOVENIJI

Sve vesti sa priprema fudbalera Crvene zvezde u Sloveniji možete pronaći OVDE.

Zvezda je posle samo desetak minuta vodila 2:0 golovima Nenada Gavrića, ali su Nemci već do poluvremena uspeli da izjednače, a onda u finišu i povedu. Iskoristili su umor crveno-belih i pojedinačne greške.

"Greške je bolje da se dešavaju sada nego u prvenstvu. Tada uopšte i ne smeju da se dešavaju. Rezultat utakmcie sa Hanoverom me nije zanimao, već sam želeo da se primeni ono što tražim od mojih igrača i što radimo na treninzima. To sam i video u većem delu utakmice. Golove smo primili posle individualnih grešaka, a ekipe poput Hanovera to će uvek umeti da kazne", istako je Lalatović.

Foto: crvenazvezdafk.com

Mnogi navijači crveno-belih će nezadovoljno konstatovati da ekipa ne sme da bude umorna na manje od dve nedelje pred početak sezone, ali tokom boravka u Termama Čatež, i od članova stručnog štaba i od igrača, moglo se čuti da po povratku na "Marakanu" (sreda) sledi obaranje intenziteta treninga, kako bi ekipa bila sveža za duel protiv Radničkog iz Niša, 9. avgusta.

Što se tiče sastava, teško da će u tom meču publika gledati Miloša Bosančića i Nejca Pečnika, koji su se tek pre par dana pridružili timu.

U Bosančićevom slučaju niko ne krije da će on biti "top" fizički spreman tek za treće ili četvrto kolo, dok bi Slovenac možda i mogao da se nađe u protokolu, ali verovatno kao rezerva.

Zanimljivost vezana za jednog od najboljih igrača šampionskog tima crveno-belih prošle sezone jeste to da bi Lalatović mogao da ga vrati u sredinu, odmah iza napadača.

Foto: crvenazvezdafk.com

Pečnik je kod Slaviše Stojanovića igrao na spoljnim pozicijama, prvo kao krilo, a potom i bek, ali ga je sadašnji trener protiv Hanovera uveo umesto Vukana Savićevića na mesto ofanzivnog veziste, odmah iza Đorđa Rakića.

"Hteo sam da ga vidim na toj poziciji, jer je na njoj igrao i pre dolaska u Zvezdu, ali je bio prinudno prekomandovan. Znam kakvi su njegovi kvaliteti na boku, a hteo sam da ga vidim kako se snalazi na poziciji na kojoj je igrao ranije", objasnio je Lalatović, nagovestivši da bi Pečnik mogao da se vrati u sredinu, pošto novajlija Nenad Gavrić igra odlično uz levu aut-liniju, a Darko Lazović je u utorak podsetio na neke blistave partije iz ranijeg perioda.

Tek eventualnom prodajom Lazovića moglo bi da dođe do rokade, mada treba sačekati i epilog najavljenih pregovora sa Aleksandrom Kataijem iz Olimpijakosa, koji takođe dejstvuje po strani.

Stručni štab Crvene zvezde dilemu će imati i za mesto na golu. Da li šansu ukazati iskusnom Damiru Kahrimanu ili perspektivnom Predragu Rajkoviću. S obzirom da su trener, a i v.d. generalnog sekretara Zvezdan Terzić, prethodnih dana dosta pričali o "filijali" i sve izvesnijoj saradnji sa prvoligašem BSK Borčom, moguće je da omladinski reprezentativac Srbije, ipak, bude prosleđen na "kaljanje", ali uz dvojnu registraciju koja bi mu dozvoljavala da sedi na klupi prvog tima i po potrebi se nađe među stativama Zvezdinog gola.

Kada je u pitanju defanzivna linija, što se tiče bekova i jednog štopera sve je jasno. Desno će Marko Petković, levo Nikola Mijailović, a u sredinu Savo Pavićević. Ostaje samo da se vidi ko će biti podrška reprezentativcu Crne Gore. Da li povratnik iz subotičkog Spartaka Darko Lazić ili novajlija iz OFK Beograda Bogdan Planić?

Lazić je delovao prilično sigurno i samouvereno igrajući za drugi tim protiv Krškog (2:0), dok se Planić predstavio golom protiv Vašaša (1:1) i dobrom igrom sve do kiksa i crvenog kartona u finišu prvog poluvremena. Potom je protiv Hanovera opet bio na terenu, ali utisak nije bio "jak" kao u nezvaničnom debitantskom nastupu za crveno-bele. Planić, ipak, ima nešto veće superligaško iskustvo od Lazića, posebno zato što je konstantno igrao prolećni deo prošle sezone, a Lazić nije i to bi moglo da donese prevagu kada se bude sastavljao tim.

Na pozicijama zadnjeg veznog praktično "zacementirane" pozicije imaju Aleksandar Kovačević i Nenad Milijaš, a o "trilingu" ispred njih smo već pisali, tako da ostaje još napad(ač).

Foto: crvenazvezdafk.com

ŠTA KAŽE ZVEZDAN TERZIĆ...

"Do kraja avgusta sigurno ćemo dovesti jednog top kvalitetnog golgetera, ali nećemo da pretrpavamo igrače na toj poziciji, nego ćemo stati iza Luke Jovića jer je svojim talentom to zaslužio i ubeđen sam da će eksplodirati ove sezone. Zato ćemo pažljivo birati ko će mu biti partner u napadu", nagoveštava da bi Đorđe Rakić do kraja prelaznog roka mogao da napusti "Marakanu", iako se očekivalo da bude glavna zamena za odlaske Dragana Mrđe i Abiole Daude.

Čini se da će 16-godišnji Jović biti "bačen u vatru" od samog starta, što je Lalatović više puta naglasio da bi rado učinio sa većinom mladih igrača koji su mu na raspolaganju ali, iako to nije izgovorio, stiče se utisak da mu je nametnut cilj odbrane titule i da zbog toga ne sme da rizikuje.

"Mladim igračima je najbitnije da igraju i zato će ići na pozajmice, a očekujemo da kada se vrate budu nosioci Zvezdine igre", rekao je Lalatović.

Dakle, kada bi se ovog trenutka završio prelazni rok, kostur tima Crvene zvezde za prvi deo sezone 2014/2015 činili bi: Kahriman (Rajković) – Petković, Pavićević, Planić (Lazić), MijailovićKovačević, Milijaš – Lazović, Savićević (Pečnik, Bosančić), Gavrić – Rakić (Jović, Despotović).

Moguće je, naravno, i da se nešto promeni, a da li će biti tako, naslutićemo 2. avgusta posle "generalke" koju će crveno-beli odigrati na svom stadionu, ali bez publike. Još nije poznato protiv kog rivala.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Zvezda zakazala generalnu probu

Izvor: Sportal.rs, 31.Jul.2014, 10:57

Posle boravka u Sloveniji, fudbaleri Crvene zvezde su ponovo u Beogradu, a već od petka ih očekuju treninzi. Isto tako, ekipu Nenada Lalatovića očekuje i poslednji test uoči početka sezone u Jelen Superligi. Kako prenosi Sport, za protivnika je izabran BSK iz Borče, a duel će biti odigran u subotu...Odbranu...

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.