Izvor: Danas, 23.Okt.2014, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Luka Jović zaslužuje podršku

Beograd - Mladi napadač Crvene zvezde Luka Jović svakako zaslužuje podršku, uprkos tome što je na nedavnom večitom derbiju postao tragičar zbog dve neiskorišćene kolosalne šanse u prvom poluvremenu.

Partizan je kao domaćin zabeležio minimalnu i vrednu pobedu, a Jović se našao na žestokom medijskom udaru, iako će ovaj, još uvek >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << dečak, uskoro napuniti tek 17 godina. Nedavno je ugledni britanski dnevnik „Gardijan“ Jovića uvrstio među 40 najvećih talenata svetskog fudbala, pa bismo i u Srbiji mogli sa mnogo više poštovanja da se odnosimo prema ovom fudbalskom biseru koji tek treba da se bruši.

Luka Jović je rođen 23. decembra 1997. godine u Bijeljini, odakle je i drugi Zvezdi talentovani omladinac, 18-godišnji Mihailo Ristić, koji je takođe debitovao u večitom derbiju. Oslanjanje na mlade snage iz sopstvene omladinske škole, što pored trenera Nenada Lalatovića sve više ističe i prvi operativac kluba Zvezdan Terzić, pogotovo posle neuspeha u derbiju, svakako jeste dobro za budućnost kluba, pod uslovom da se ova talentovana deca ne prodaju prerano i pošto-poto, jer to može da bude pogubno i za Crvenu zvezdu, ali i za njih same. Primer, takođe veoma talentovanog, Filipa Jankovića predstavlja ozbiljno upozorenje da mora da se uči na greškama, i to pre svega svojim. Od prošle godine o daljoj karijeri Luke Jovića brine i poznati menadžer u evropskim okvirima Falji Ramadani, pa je i sa te strane pod dodatnim pritiskom.

Inače, Luka Jović je za Danas kazao da u dogovoru s predstavnicima kluba ne sme da daje izjave, a posle derbija se samo kratko oglasio i naglasio da je praktično sagoreo u ogromnoj želji, kao i da je hteo da učini sve najbolje. Međutim, vreme je njegov saveznik i od Jovića se tek očekuje da u velikoj meri iskaže nesporni raskošan talenat, zbog čega je već sada pod lupom velikih evropskih klubova.

U Zvezdinoj omladinskoj školi, koju vodi Srđan Vasiljević, kao i u drugim segmentima klupskog delovanja ima pregršt problema, čije se rešavanje odlaže, a to se, kao ove sezone, odražava i na slabije rezultate mlađih kategorija. Međutim, ako iz škole godišnje bude izlazilo po nekoliko budućih prvotimaca, onda će to svakako biti pun pogodak. U klupskoj strategiji donedavnog predsednika Crvene zvezde Dragana Džajića, razvoj omladinske škole je bio među prioritetima, a tako bi trebalo i da ostane, bez obzira na promene u rukovodstvu, koje su na Marakani učestale u poslednje vreme.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.