Lazović za minus četiri

Izvor: Danas, 02.Mar.2015, 05:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lazović za minus četiri

Veliku dramu sa srećnim epilogom priredili su fudbaleri Crvene zvezde svojim navijačima u Jagodini. Od gotovog na poluvremenu napravili bi veresiju na kraju da sticajem srećnih okolnosti centaršut Darka Lazovića nije prevario golmana Perića za konačnih 3:2 (2:0). Potencijalni reprezentativac Srbije sa dva gola najzaslužniji je za trijumf crveno-belih (osmi u Jagodini na isto toliko mečeva), čime su izabranici Nenada Lalatovića materijalizovali subotnji kiks >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Partizana protiv niškog Radničkog (0:0), smanjivši zaostatak za liderom na četiri boda.

Mogla je Zvezda u prvih 15 minuta da kapitulira u tri navrata da je kojim slučajem Mile Savković bio prisebniji. Omaleni vezista domaćina imao je idealne šanse, ali je u sva tri navrata promašio nemoguće. Lalatović je, u odnosu na prvi prolećni susret u Nišu, promešao karte, pruživši šansu mladom Jovanoviću na mestu štopera umesto bolesnog Pavićevića. Sa Ristićem u veznom redu umesto Savićevića i debitantom Orlandićem, koji je u napadu igrao sa Parkerom, Zvezda je trebalo da ima dominaciju u manevru, međutim Jagodina nije imala ideju da se brani svih 90 minuta. Crveno-beli su bukvalno u prvom konkretnom napadu došli do vođstva nakon odličnog šuta Lazovića, desno iskosa u šesnaestercu. Strasti se nisu smirile posle vođstva, a gosti su podebljali prednost odličnim udarcem Kataija posle guužve i povratne lopte Stojanovića. Zvezda je na startu drugog poluvremena imala perfektnu situaciju da matira domaćina, ali je Parker izveo opravdano dosuđeni jedanaesterac "nebu pod oblake". To je bio signal da Jagodina pojača, uvidevši da se u igrače Zvezde uvukla nesigurnost. Za svega četiri minuta Šušnjar i Jovančić matirali su juče nesigurnog Rajkovića za potpunu dramu. Gostima je ostalo još nekih 25 minuta da ublaže tenziju i da iskoriste drugi vezani kiks Partizana, ako prvi nisu uspeli remijem u Nišu. Lazovićeva "kifla" iznenadila je Perića, koji je kasno reagovao jer ga je pokrio Luka Jović krenuvši na centaršut kolege. Zvezda je do kraja preko Parkera mogla da poveća vođstvo, dok je domaćin u poslednjim sekundama imao šansu iz slobodnjaka, ali je Đurić očajno šutirao.                                        Salami se ne vraćaFuad Salami navodno je otišao u rodnu Nigeriju da bi sam doneo sertifikat neophodan za registrovanje u Jelen Superligi, ali je odmah po dolasku u svoju zemlju poručio da se neće vratiti u Crvenu zvezdu u koju je došao u zimskom prelaznom roku kao standardni reprezentativac Nigerije. Kao razlog je naveo velike finansijske probleme u kojima se Zvezda nalazi.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Jagodina

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.