Izvor: HotSport.rs, 20.Jul.2017, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LIGA EVROPE: Zvezda izbacila Irtiš, sledi Sparta (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope nakon što su savladali Irtiš u revanš-meču na stadionu „Rajko Mitić“ sa 2:0.
Prvu priliku da ozbiljnije ugrozi gol protivnika imala je ekipa Irtiša, nakon greške Mičela Donalda, ali je Dušan Anđelković napravio faul i sprečio kontru.
Holanđanin se ispravio pet minuta kasnije, pošto je u 10. minutu fantastičnim golom doveo Zvezdu u vođstvo. Prethodno je Gelor Kanga >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << izvukao prekršaj na nešto više od 20 metara od gola.
Nastavila je Zvezda da kontroliše igru, a odličnu šansu za 2:0 imala je u 25. minutu, ali je Boaćijev pokušaj pasa pri kontri, umesto u nogama nekog od saigrača, završio na peti defanzivca Irtiša.
FOTO: STARSPORT

Kazahstanci su u 31. minutu uputili prvi šut ka golu Manojlovića, ali je udarac Rodriga Antonija lako odbranio Zvezdin golman. Dva minuta kasnije, nova dobra šansa za Zvezdu, kada je nakon kornera Maslać loše reagovao, lopta došla do Srnića, čiji plasiran udarac nije završio gde je trebalo, već pored gola Irtiša.
U završnici prvog dela mogao je Fonseka da pripreti, ali je rezultat ostao 1:0 za Zvezdu.
U istom ritnu nastavio se meč i u drugom delu, pritiskali su crveno-beli, a Rikardinjo je imao odličan udarac u 60. minutu. Pet minuta kasnije pokušao je Kanga, ali pored stative, da bi Rikardinjo, koji je pokazao da fudbalsko umeće nije problem, bio osujećen u samoj završnici.
FOTO: STARSPORT

FOTO: STARSPORT


No, ono što nije uspelo njima, jeste Srniću, koji je sjajan prodor i centaršut Jovičića krunisao golom za 2:0 u 76. minutu.
Četiri minuta kasnije, šansu je dobio i Aleksandar Pešić, što su navijači pozdravili aplauzom, a na isti način, uz povike „Zvezda, Zvezda“ su ispratili i ostale igrače nakon poslednjeg sudijskog zvižduka.
U trećoj rundi protivnik je praška Sparta. koju Zvezda dočekuje 27. jula na svom stadionu.
(Youtube/AM Video7S)

Revanš meč 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope
Crvena zvezda – Irtiš 2:0 (1:0; prva utakmica 1:1)
Strelci: 1:0 Mičel Donald u 10. minutu, 2:0 Slavoljub Srnić u 76.
Beograd – Stadion: „Rajko Mitić“; Gledalaca: 22.414; Sudija: Fedai San (Švajcarska); Žuti kartoni: Stojković, Le Talek – Živković
Crvena zvezda: Manojlović, Stojković, Savić, Le Talek, Anđelković, Jovičić, Donald (od 90. Račić), Srnić (od 81. Pešić), Kanga, Rikardinjo (od 71. Ruiz), Boaći
Irtiš: Lorija, Kislicin (od 65. Darabajev), Dautov, Maslać, Stamenković, Živković, Fonseka (od 83. Popov), Geterijev (od 82. Fofana), Rodrigo, Kalinin, Bugajev
 


The post LIGA EVROPE: Zvezda izbacila Irtiš, sledi Sparta (VIDEO) appeared first on HotSport - Najnovije sportske vesti - Sve na jednom mestu.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.