Košarkaši Zvezde deklasirali ekipu Tajfuna

Izvor: Press, 09.Okt.2015, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkaši Zvezde deklasirali ekipu Tajfuna

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u Beogradu ekipu Tajfuna sa 113:66 (30:15, 29:11, 29:16, 25:24), u prvoj utakmici 4. kola regionalne ABA lige.
           Izabranici trenera Dejana Radonjića zadržali su maksimalan učinak, nanevši debitantu u ligi drugi poraz ove sezone. Aktuelni regionalni šampion nije imao milosti prema slovenačkom predstavniku. Tokom čitavog duela u Pioniru crveno-beli >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << su dominirali, a njihovu dobru igru nije poremetio ni izlazak centra Skorcanitisa, koji je odmarao u drugom poluvremenu zbog povrede. Domaćina su do trijumfa predvodili Cirbes sa 19, Nastić sa 16 i Gudurić sa 13 poena, dok su u timu Tajfuna najefikasniji bili Bolčina sa 13 i Parker i Bratož sa po 11. U ostalim mečevima 4. kola u petak igraju Mega Leks - MZT Skoplje (17 sati), Krka - Cedevita (17), Budućnost - Zadar (17) i Cibona - Olimpija (19), a u subotu Igokea - Partizan (17) i Sutjeska - Metalac (19). Tabela: Crvena zvezda 4-0, Cedevita 3-0, Tajfun 2-2, Budućnost i Igokea 2-1, MZT, Olimpija, Mega Leks, Zadar, Sutjeska, Partizan, Cibona, Krka i Metalac 1-2.
Radonjić: Zadovoljan odnosom i četvrtom pobedom u ABA ligi
       Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić pohvalio je pristup svojih igrača u ubedljivoj pobedi protiv Tajfuna (113:66) u ABA ligi. "Dobar odnos od starta utakmice, iako smo sinoć došli iz Zadra. Bili smo svesni da ćemo dobrim odnosom i doći do pobede. Zbog činjenice da imamo dosta problema sa povredama, trebalo je ostati dovoljno dobar da iz ovih utakmica izađemo na što bezbolniji način. Uprkos svemu tome četiri pobede i moram da budem zadovoljan. Ritam je jako naporan, kreće evroligaški set mečeva, počev od gostovanja Cedeviti. Bez obzira na probleme, naša želja je da budemo sve bolji", rekao je Radonjić na konferenciji za medije nakon utakmice u Pioniru. Strateg crveno-belih istakao je da utakmica protiv Zadra nije realna slika tima, kada je ekipa ubacila samo 56 poena, ali ni večerašnja ubedljiva pobeda. "Znamo da je u Zadru bilo loših stvari, ali najbitnija je pobeda i nastavljamo dalje", dodao je Radonjić i naglasio da se aktivno radi na dovođenju još jednog pojačanja. "Tejić će tek sledeće nedelje krenuti sa kondicionim trenerom. Dangubić će pauzirati četiri nedelje. Pokušaćemo da dovedemo igrača koji će nas pojačati, a ne da dođe reda radi. Mislim da smo dobro reagovali sa povratkom Simonovića jer da to nismo uradili možda bi sada imali dva poraza", zaključio je Radonjić. Košarkaš crveno-belih Nikola Rebić bio je jedan od boljih aktera duela sa slovanačkim šampionom. "U ovakvim utakmicama najvažniji je pristup. Od početka smo krenuli sa dobrom odrabnom iz koje je usledilo mnogo lakih poena. Na nama je da što pre zaboravimo i okrenemo se narednoj utakmici sa Cedevitom. Na meni je da nastavim da radim jer imam još puno prostora", naveo je mladi plej. Trener Tajfuna Dejan Mihevc čestitao je Crvenoj zvezdi na pobedi i posebno istakao to što su crveno-beli imali ozbiljan pristup. "Čestitam Zvezdi na pobedi, bili su bolji u svim elementima. Kao treneru mi je jako drago što je Zvezda uzela za ozbiljno ovaj meč i pokazala snagu koju već sada bi trebalo da pokazuje. Od Cibone smo izgubili poen razlike, ovde 30, ali nama je samo bitno da se skupimo i pripremimo se za narednu utakmicu", zaključio je Mihevc. 

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.