Kokeza dao ostavku: Na račun Zvezde nisam ni kafu popio!

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Avg.2015, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kokeza dao ostavku: Na račun Zvezde nisam ni kafu popio!

Slaviša Kokeza više nije potpredsjednik fudbalskog kluba Crvena zvezda jer je na tu funkciju podneo ostavku.

"U Crvenu zvezdu sam donio i priložio, opet lično, ne beznačajna finansijska sredstva, a na račun Crvene zvezde nisam ni kafu popio, a kamoli primio platu, telefon ili bilo sta slično",kaže Kokeza

Kokeza je pisanim saopštenjem obavijestio zvezdašku javnost da je podnio ostavku i da napušta klub.

“Poštovani prijatelji, želim da obavijestim >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << celokupnu sportsku javnost da od danas ne učestvujem u radu i podnosim ostavku na članstvo u Upravnom odboru Fudbalskog kluba Crvena zvezda”, stoji na početku saopštenja koje je potpisao Slaviša Kokeza.

Dosadašnji potpredsjednik kluba kaže da podnosi ostavku zato što - voli Crvenu zvezdu.

- Zašto podnosim ostavku? Zato što drugi traže? Zato što "sjever" ili njegov dio to hoće? Ili, zato što je to dobro organizovano sa nekim drugim članovima Upravnog odbora kako bi se dočepali fotelja, ili, da budem precizan, jer tako misle da mogu dodatno da zarađuju na grbači Zvezde?

Podnosim ostavku jer volim Zvezdu, u njoj sam bio isključivo iz ljubavi, a znam da iskreni zvezdaši tu našu strast i te kako razumiju. Živio sam za Zvezdu, a ne od Zvezde, ali mi je jasno da dio sjeverne tribine ne poštuje one koji Zvezdi daju, već samo one koji od Zvezde uzimaju i za sebe i za svoje prijatelje i članove porodica.

Kokeza kaže u saopštenju da nije on jedini od ljudi koji su davali klubu, a koji su na kraju su oterani.

“Iz različith sekcija Crvene zvezde, uostalom, u prethodne dvije godine, izbačeni su ili perfidno sklonjeni oni koji su Zvezdi davali, a hvaljeni i podržavani samo oni koji su od nje otimali. Po tom principu, njihovo i bilo čije poštovanje nije mi potrebno.

Odlazeći član rukovodstva Zvezde na kraju je, kako kaže, položio račune za dosadašnji rad.

“Dužan sam i da položim račune javnosti za svoj rad. U Crvenu zvezdu sam doneo i priložio, opet lično, ne beznačajna finansijska sredstva, a na račun Crvene zvezde nisam ni kafu popio, a kamoli primio platu, telefon ili bilo sta slično. U ove dve godine katastrofalan dug Crvene zvezde nije uvećan, naprotiv. Treneru Božoviću na raspolaganju su svi igrači koje je želio da kupimo i nisam shvatio u čemu je krivica uprave. I, baš zato, što nisam shvatio, i baš zato što znam da nečiji tuđi interesi stoje iznad svega, podnosim ostavku i uzdignute glave odlazim iz Crvene zvezde, u nadi da moj klub neće prihvatiti uličarske metode razračunavanja sa onima koji klub vole i da će Crvena zvezda u budućnosti biti jača i snažnija nego što je danas. Lično, biću uvek uz Crvenu zvezdu i to niko i nikada neće moći da mi zabrani - poručio je Slaviša Kokeza.

Slaviša Kokeza je imao i "post skriptum" saopštenja za javnost.

“Pozivam sve one koji su tražili naše ostavke da mi sutra, po našem odlasku iz Zvezde, pokažu i jedan papir koji bi pokazao da sam uzeo dinar od kluba, a u upravljanju vam želim mnogo sreće i nadam se da ćete pronaći one koji će nešto da daju za Zvezdu, a ne samo da se prave pametni, uzimaju, ili upravljaju tuđim novcem”.

Ovim se nastavljaju potresi u klubu, započeti u petak poslije utakmice sa niškim Radničkim, kada su navijači skandirali "Uprava napolje", a trener Miodrag Božović, do kasno u noć razgovarao sa igračima.

Nakon toga održan je hitan sastanak Upravnog odbora kluba na kojoj su trener Miodrag Božović i direktor Zvezdan Terzić ponudili ostavke.

Poslije svega, odlučeno je da se 15. septembra raspišu izbori u svim nivoima.

(Kurir.rs)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.