Kalinić: Sada će ići lakše

Izvor: B92, 30.Jan.2015, 04:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kalinić: Sada će ići lakše

Krilni igrač Crvene zvezde Telekom Nikola Kalinić istakao je čvrstu odbranu i fizičku košarku kao ključne pobede nad Albom.

Košarkaši Crvene zvezde deklasirali su nemački tim u Pioniru 86:69 i tako ostvarili prvu pobedu Top 16 fazi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Evrolige.

"Sigurno da je sada lakše kada smo probili led, u smislu samopouzdanja i vere u nas koja je bila malo poljuljana posle prva četiri poraza. Mislim da će sada da ide lakše sve, bez pritiska", rekao je Kalinić.

Zvezda je posle sjajne prve polusezone, u januaru ušla u blagu krizu igre, što je dovelo do poraza u Evroligi.

"Jedna od naših boljih utakmica ove sezone, imali smo grešaka kao i u svakom meču, ali ono što smo zacrtali kao cilj u prethodna četiri meča – čvrstina pre svega u odbrani, fizička košarka iz koje proizlaze laki poeni – to smo uspeli večeras pa je verovatno zbog toga i došla ovako lako pobeda", dodao je Kalinić.

Sledeći rival Zvezde je Žalgiris, koji gaji drugačiji stil košarke od Albe.

"Mislim da je sve do nas, kako mi odigramo utakmicu, ne bih upoređivao protivnike. Nemamo mnogo vremena da uživamo, takav je ritam da moramo da nastavimo. Posle sjajne pobede u Podgorici, došla je Alba, sledeći je Solnok", zaključio je igrač Zvezde.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KALNIĆ: Sada će biti mnogo lakše, skinili smo pritisak

Izvor: HotSport.rs, 30.Jan.2015

Krilni košarkaš Crvene zvezde i reprezentativac Srbije Nikola Kalinić nije krio zadovoljstvo nakon prvog trijumfa crveno-belih u Top 16 fazi Evrolige nad berlinskom Albom.. – Sigurno da je sada lakše kada smo probili led, u smislu samopouzdanja i vere u nas koja je bila malo poljuljana posle...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.