Kalinić: Je l to Zvezda u padu forme pobedila evropskog prvaka?

Izvor: Blic, 06.Mar.2015, 00:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kalinić: Je l' to Zvezda u padu forme pobedila evropskog prvaka?

Košarkaš Crvene zvezde Telekom Nikola Kalinić hladnokrvno je dočekao trijumf nad Makabijem, iako je u Kombank Areni prvak Evrope savladan sa 89:76.

"Znače nam dokazivanje, iskustvo, treba pobeđivati najbolje da bi bio najbolji. E, sad... priča se o padu forme, posle svakog poraza Zvezda je u padu forme. Ovde je sećanje do poslednje utakmice. Čeka se svaki poraz da se priča o tome. Svaka pobeda ispadne slučajna, ali na to smo navikli, ostaje da budemo tim, verujemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u sebe, u to što radimo, da verujemo jedni u druge, da dođemo do što više pobeda, bolje pozicije na tabeli. Neke šanse za Top 8 su verovatno izgubljene, ali zašto ne pobediti najbolje, zbog sebe", rekao je Kalinić.

Hala nije bila puna, ali je zato podrška bila kao da jeste?

"Po ovom vremenu, kiši koja je padala ceo dan... svaka čast navijačima koji su došli i naježio sam se, ljudi su došli da uživaju u košarci i da navijaju. Nije možda bilo 25.000, ali su došli svi koji veruju u nas. Moguće i da smo bili rasterećeniji, nije bilo nekog pritiska pre utakmice, ali već 20 utakmica smo odigrali kući i navikli smo, te izgovore smo mogli da trošimo u prve dve utakmice možda. Mi sve radimo isto, sa istom željom, da se nismo vratili u trećoj četvrtini, opet bi bilo 'nije bila puna hala', sve je relativno".

Iako je pao prvak Evrope, nema euforije u timu.

"Nema mesta tome, ni kod mene ni kod cele ekipe. Tek sad shvatamo koliko su nam u negativnom smislu ispali porazi od Žalgirisa i Galatasaraja, čak i utakmica u Atini protiv Panatinaikosa. Neka pobeda bi nam značila da odskočimo. Ovo je ista ekipa koja je imala 6-4 u prvoj fazi, koja je parirala Olimpijakosu, dobijala Valensiju, Laboral. Ista ta ekipa je Albu dobila sa 15 razlike. Za nas nema razlike, u imenu rivala, navikao si kad igraš protiv šampiona Evrope, Panatinaikosa, najtrofejnije ekipe u Evropi u poslednje vreme... naravno da ne očekuješ da će ti sudije pomoći u nekim odlukama, jednostavno, treba se pomiriti sa time, idemo dalje", zaključio je Nikola Kalinić.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Navikli na priče o lošoj formi"

Izvor: B92, 06.Mar.2015

Košarkaš Crvene zvezde Nikola Kalinić izjavio je da se njegovoj ekipi posle svakog poraza govori da je u padu forme...Zvezda je u četvrtak u ’Kombank areni’ savladala šampiona Evrope Makabi rezultatom 89:76, u devetom kolu Top 16 faze Evrolige...Kalinić je na ironičan način prokomentarisao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.