Kalina se pridružio crveno-belima

Izvor: RTS, 21.Sep.2014, 06:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kalina" se pridružio crveno-belima

Reprezentativac Srbije Nikola Kalinić, koji se na nedavno završenom SP u Španiji okitio srebrom, pridružio se u petak novim saigračima u Crvenoj zvezdi. Saigrači su me sjajno prihvatili i jedva čekam da debitujem u crveno-belom dresu, poručuje mladi Subotičanin.

Član prve petorke Srbije i momak koji je u finalnom duelu Mundobasketa protiv selekcije SAD bio najefikasniji u redovima naše ekipe, rekao je da su ga novi saigrači sjajno dočekali.

"Saigrači >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su me zaista sjajno dočekali. Evidentno je da se svi trude da mi olakšaju period adaptacije, atmosfera je sjajna, a to je jako važno", počeo je priču Kalinić i potom dodao: "Prvi trening je za mene protekao u nekom specijalnom režimu. Treneri ne žele da me odmah u startu preopterete dok se ne uvedem u ritam. Drugu sezonu zaredom se zbog obaveza u reprezentaciji kasnije priključujem ekipe, znam šta me čeka, tako da sve ide svojim tokom", rekao je popularni "Kalina".

Kalinić je na prvom treningu pohvalio saigrače:

"Ekipa mi zaista izgleda sjajno, nisam gledao utakmice, ali sam pratio vesti i rezultate tima. Oni su praktično u završnom delu priprema, a na meni je da se što pre i što bolje uklopim."

Nikola je atraktivnim zakucavanjima u dresu reprezentacije oduševljavao ljubitelje košarke u našoj zemlji. Na pitanje koliko će mu srebrna medalja i sjajne partije na Svetskom kupu značiti na polju samopouzdanja, Kalinić je odgovorio:

"Značiće mnogo, svakako. Kada si drugi na svetu sigurno dobiješ dodatnu sigurnost. Ali, i pre Svetskog prvenstva nisam imao problem sa samopouzdanjem i kada to kažem ne mislim samo na košarku već i na sve druge segmente života."

Borbeni krilni košarkaš ne krije da jedva čeka da sezona počne. Prijatno nas je iznenadio podatak da je u slobodno vreme pratio aktivnosti svog novog kluba:

"Kad god su to obaveze u reprezentaciji dozvoljavale, pratio sam šta se dešava u Zvezdi. Video sam da su pojedini igrači bili u ulozi prodavaca sezonskih ulaznica, a da su pojedinci godišnje karte nosili na kućne adrese. Originalno, nema šta. Zaista sam se oduševio i slatko nasmejao dok sam sve to gledao. Mislim da su sve to fantastične akcije i malo mi je krivo što u svemu tome nisam mogao da učestvujem, jer znam koliko takve stvari i ti sitni gestovi znače navijačima", rekao je Kalinić.

Podsetite se kako je "Kalina" zakucavao na Svetskom prvenstvu u Španiji... 


Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Subotica

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.