Juniori Zvezde preslišali Partizan i izvadili karte za Madrid

Izvor: Vesti-online.com, 01.Mar.2015, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Juniori Zvezde preslišali Partizan i izvadili karte za Madrid

Juniori Crvene zvezde imaće priliku da brane trofej Evrolige osvojen protekle godine, pošto su u finalu kvalifikacionig turnira savladali Partizan 73:51.

Osvojeni trofej iz Milana crveno-beli mladići rođeni 1997. i kasnije braniće ga u Madridu na Fajnal ejtu (15-17. maja).

U finalu kvalifikacionog turnira "Marko Ivković" na Čukaričkoj padini, nade Crvene zvezde pobedile su >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << juniore večitog rivala Partizana, a rezultat je bio "tesan" samo u prvom poluvremenu.

Izabranici Slobodana Klipe opravdali su ulogu prvog favorita takmičenja i ostvarili sve pobede. Na putu do trofeja padali su nemačka Alba (96:64), danski Vaerlos (97:46), Mega Leks (80:62) i u polufinalu Zemun (94:69).

Crno-beli bez Vanje Marinkovića nisu bili u stanju da crveno-belima pruže otpor tokom 40 minuta. U svojim redovima imali su najefikasnijeg igrača finala, krilnog centra Miloša Glišića, koji je već deo i prvog tima Partizana. Ubacio je 15 poena.

Sa druge strane, desetorica igrača Zvezde upisala su se u listu strelaca. Najviše je ubacio Nikola Popović - 14 i četiri skoka, Aleksa Radanov 11 koševa i 4 asistencije, dok je Vojislav Stojanović dodao deset, uz šest uhvaćenih lopti.

Treće mesto na turniru osvojila je Alba, predvođena NBA potencijalom Moricom Vagnerom. U uvertiri finala pobedila je Zemun 81:72, koji su nosili perspektivni plejmejker Nikola Ćirković (14 poena) i Đorđe Dimitrijević (20).

Peto mesto zauzeli su juniori Mega Leksa, šesto Venecije, sedmo Akademija Kanarijas, a osmo Vaerlose.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.