Jović: Jedva čekamo drugu fazu, sigurno da imamo šta da pokažemo

Izvor: Blic, 21.Dec.2014, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jović: Jedva čekamo drugu fazu, sigurno da imamo šta da pokažemo

Košarkaš Crvene zvezde Stefan Jović rekao je da se raduje predstojećim utakmicama u Top 16 fazi Evrolige, a takođe je i apelovao na navijače da u dvomeču s Galatasarajem navijaju sportski.

„Drago mi je što smo ostvarili ambicije s početka sezone, a to je da se plasiramo u Top16 fazu Evrolige. Na početku sezone da nam je neko rekao da ćemo sa skorom od šest pobeda i četiri poraza proći u narednu fazu, ne bih mu verovao", rekao je Jović.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />Košarkaši Crvene zvezde igraće u Top 16 fazi Evrolige u Grupi E sa Real Madridom, Barselonom, Makabijem, Panatinaikosom, Žalgirisom, Galatasarajem i berlinskom Albom.

„Naše ambicije ne prestaju s ovim plasmanom u drugu fazu, odnosno da budemo samo učesnici. Nijedan protivnik u Top 16 fazi nije lak, šta više, to su najbolje ekipe i biće uživanje igrati protiv njih. Nadam se još boljim izdanjima Zvezde od ovih u prvoj fazi. S nestrpljenjem iščekujemo te duele. Siguran sam da imamo šta da pokažemo i nadam se pozitivnom ishodu za nas", kazao je Jović.

Navijač Crvene zvezde Marko Ivković (25) ubijen je 21. novembra u Istanbulu u gužvi ispred sportske arene Abdi Ipekči, uoči evroligaške utakmice između Crvene zvezde i Galatasaraja. Crveno-bele u drugoj fazi Evrolige očekuju novi dvomeč s Galatasarajem, a Jović je pozvao navijače na „fer i korektno navijanje".

„Te dve utakmice će biti specifične i drugačije, ne zbog nas igrača, nego zbog ambijenta koji će se verovatno stvarati oko ta dva utakmice. Apelujem na navijače da navijaju fer, sportski i korektno, da ne dovedu do nečega što se već dešavalo. Mi na terenu ćemo da se borimo za svaku loptu i da pokušamo da se odužimo", kazao je on.

Zvezda je u Hali Pionir pobedila Laboral Kuču sa 90:82, u utakmici poslednjeg 10. kola i osvojila drugo mesto u Grupi D pred drugu fazu takmičenja u Evroligi.

„Duel je bio teži od onog u Španiji. Oni su nama pokušali da se revanširaju za poraz, ali mi smo se spremali za to. U prvom delu nismo igrali kako treba, ali smo u drugom povratili prepoznatljivu agresivnost, smanjili greške na minimum i na kraju zasluženo pobedili", ocenio je Jović.

Takmičenje u Top 16 fazi Evrolige počinje 30. decembra i trajaće do 10. aprila. Svaka ekipa odigraće po 14 utakmica, a najbolje četiri ekipe iz obe grupe plasiraće se u plej-of.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.