Jorgandžije gaze ka tituli

Izvor: RTS, 18.Apr.2014, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Jorgandžije" gaze ka tituli

Atletiko Madrid savladao Elče i napravio još jedan korak ka tituli Primere! Ronaldo se vratio treninzima u pokušaju da se oporavi do meča sa Bajernom. Sukob navijača u Novom Pazaru nakon utakmice, bez većih nereda. Siljevski najbrži u Instnbulu. Hamilton najbrži na treningu. Riberi: Prerano smo postali šampioni. Teriju uz novi ugovor i duplo manja plata. KK Crvena zvezda kompletna na fajnal-foru ABA lige. Tri kandidata za predsednika VSS. Van Basten od leta trener AZ Alkmara. Tri >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << igrača Liverpula u konkurenciji za igrača godine u Premijer ligi. Hamšik ostaje u Napoliju. Bijelsa preuzima Olimpik Marsej.

Sve vesti i zanimljivosti iz sveta sporta pratite i na našim Fejsbuk i Tviter stranicama.

22.30 - Atletiko Madrid je savladao Eleče sa 2:0 i učvrstio se na čelu španske Primere! Jorgandžije su na Visente Kalderonu poveli golom Mirande u 72. munutu a konačni rezultat postavio je Dijego Košta iz penala.

21.57 - Kristijano Ronaldo vratio se danas treninzima sa ekipom u pokušaju da se oporavi od povrede do utakmice s Bajern Minhenom u polufinalu Lige šampiona. Ronaldo zbog povrede mišića i bola u levom kolenu nije igrao u poslednje četiri utakmice Reala, među kojima je i pobeda nad Barselonom od 2:1 u finalu španskog Kupa kralja u sredu. Real je saopštio i da se defanzivac Marselo takođe vratio treninzima posle povrede. Real u sredu dočekuje Bajern u polufinalu Lige šampiona.

20.09 - Košarkaši moskovskog CSKA nalaze se na korak od plasmana na završni turnir Evrolige pošto su savladali Panatinikos sa 77:51 (21:19, 18:6, 11:14, 27:12) i u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa vode sa 2:0 u pobedama. Najefikasniji kod CSKA bio je Soni Vims sa 23 poena, srpski reprezentativac Vladimir Micov postigao je 12, a Nenad Krstić 10 poena.

19.15 - Srpski teniser Filip Krajinović plasirao se u četvrtfinale čelendžera u američkom gradu Sarasota, pošto je u drugom kolu pobedio Rusa Aleksa Bogomolova sa 6:3, 6:4. Krajinović je do pobede protiv 116. igrača na svetu, koji je postavljen za prvog nosioca na turniru, došao posle 73 minuta igre. Njegov protivnik u četvrtfinalu biće Uzbekistanac Faruk Dustov, koji je bio bolji od Kanađanina Pita Polanskog sa 7:6 (7:5), 6:2. Turnir na Floridi igra se za nagradni fond od 100.000 dolara.

18.51 - Srpski plivač Radovan Siljevski pobedio je na međunarodnom mitingu u Istanbulu na 50 metara delfin stilom. Siljevski je trijumfovao sa odličnim rezultatom 23,44 što je drugi rezultat svih vremena u srpskom plivanju. Rekord, naravno, drži Milorad Čavić. U toj trci Čaba Siljađi zauzeo je drugo mesto sa 24,38. Silađi je u četvrtak bio prvi u trci na sto metara prsno sa ličnim rekordom 1:01,09.

16.10 - Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da njegova ekipa želi da na fajnal-for Jadranske lige ode bez poraza u domaćem šampionatu i da će zato učiniti sve da u Valjevu pobedi Metalac. "Ovo je za nas značajna utakmica, pogotovu što želimo da ovaj deo pauze pre fajnal-fora dočekamo bez poraza i sigurno ćemo učiniti sve da se iz Valjeva vratimo uzdignutog čela, sa pobedom", rekao je Vujošević za sajt kluba. Partizan sutra gostuje u Valjevu ekipi Metalca u četvrtom kolu Superlige Srbije. Partizan je u dosadašnjem takmičenju u domaćem šampionatu ima sve tri pobede, dok je skor Metalaca jedan trijumf i dva poraza.

15.45 - Rikardo Karvaljo je dešnjak, pa još i štoper. A opet, postigao je ovakav pogodak na treningu svog Monaka...

15.35 - Privremeni trener Marseja Žoze Anigo rekao je da je uveren da će ga na klupi francuskog tima zameniti argentinski stručnjak Marselo Bijelsa. Anigo je Marsej preuzeo krajem prošle godine, ali planira na leto da se vrati na funkciju sportskog direktora kluba. "On je sjajan trener, ima harizmu i nadam se da će doći u Marsej. Marselo razmatra našu ponudu i želi da se upozna sa onim što ga čeka. Odgovor na ponudu daće u roku od nedelju dana i uveren sam da će biti pozitivan", rekao je Anigo. Bijelsa je poslednji posao imao u Atletiku iz Bilbaa, koji je napustio krajem prošle sezone. U karijeri je vodio Njuels Old Bojs, meksičke klubove Atlas i Ameriku, Velez Sarsfild, Espanjol i reprezentacije Argentine i Čilea.

15.10 - Kapiten Crvene zvezde Marko Simonović rekao je da je ključ pobede protiv Radničkog iz Kragujevca u 4. kolu Superlige u zaustavljanju njihovog šuta za tri poena. "Veoma su neugodna ekipa i sa njima je uvek teško. Šut je njihovo najjače oružje, imaju nekoliko momaka koji su sposobni da ubace po pet ili šest trojki na meču. Trebalo bi pre svega da zaustavimo njihov prodor i šut i mislim da ćemo na taj način mnogo lakše da dođemo do željenog rezultata", rekao je Simonović za klupski sajt. Utakmica sa kragujevačkim Radničkim igra se u subotu od 18 sati u dvorani Pionir.

14.50 - Trener Napolija Rafael Benitez rekao je da taj italijanski klub ne želi ni da razmatra ponude za Mareka Hamšika. Italijanski mediji su ranije ove nedelje pisali da bi Napoli bio spreman da proda Hamšika za adekvatnu naknadu, ali je Benitez kazao da je slovački fudbaler jedan od glavnih igrača njegog tima. "Marek je važan igrač za nas. On je od vitalnog značaja za klub, u to nema sumnje. Oduševljeni smo kako je igrao ove sezone... Ne razmišljamo o tržištu i sigurno nećemo razmatrati bilo kakve ponude za Hamšika", rekao je Benitez, prenose italijanski mediji.

14.25 - Za učešće na ovogodišnjem Beogradskom maratonu do sada se putem interneta prijavilo 3.450 takmičara iz 52 zemlje, što je oko 600 učesnika više od rekordne 2013. godine, saopštio je organizator. Nastavak prijavljivanja vršiće se u Prijavnom centru 27. Beogradskog maratona na Trgu Nikole Pašića, koji počinje da radi 21. aprila, dodaje se u saopštenju. Prijavljivanje na sam dan maratona nije moguće. Beogradski maraton održaće se 27. aprila.

14.00 - Fudbaleri Liverpula Stiven Džerard, Luis Suares i Danijel Staridž nominovani su za najboljeg igrača Premijer lige u sezoni 2013/14. u izboru Udruženja profesionalnih fudbalera. Pored igrača "crvenih" za najboljeg igrača nominovani su još i Eden Azar (Čelsi), Jaja Ture (Mančester siti) i Adam Lalana (Sautempton). Kapiten Liverpula Stiven Džerard jedini je od šestorice fudbalera koji su do sada već osvajali ovu nagradu. Azar i Staridž se nalaze i na listi nominovanih za najboljeg mladog igrača u sezoni. Pored njih, u konkurenciji su i Ros Barkli (Everton), Aron Remzi (Arsenal), Luk Šo (Sautempton) i Rahim Sterling (Liverpul).

13.40 - Legendarni holandski fudbaler i bivši selektor te zemlje Marko van Basten naredne dve godine vodiće AZ Alkmar. Van Basten će na klupi AZ Alkmara zameniti Dika Advokata, koji je najavio odlazak iz kluba. Bivši napadač Ajaksa i Milana na kraju sezone napustiće Herneven, a saradnju sa ekipom iz Alkmara ozvaničiće sledeće nedelje.

13.05 - Panasonik je posvetio pesmu Nejmaru, koji je zaštitno lice ove kompanije u marketinškoj kampanji. Ova pesma je, međutim, po mnogo čemu posebna. Melodija je napravljena od zvuka koji nastaje prilikom dodira njegove noge sa loptom tokom nekih od njegovih poznatijih golova, a tekst je načinjen od poruka podrške koje sa svih strana sveta stižu brazilskom fudbaleru...

13.00 - Golman Evertona Tim Hauard produžio je ugovor na još dve godine, pa će u tom klubu ostati do 2018. godine. Trener Evrtona Roberto Martines rekao je da je zadovoljan što će američki golman ostati u klubu. "To su fantastične vesti. On je značajno uticao na rezultate našeg tima. Ove sezone je odlično branio i ne vidim ko bi osim njega mogao biti izabran za najboljeg golmana u Premijer ligi. Ovo je za njega važna godina, pošto se bliži Svetsko prvenstvo, a odlična stvar za sve naše igrače je što će dugo godina ostati u klubu", rekao je Martines.

12.55 - Vaterpolo savez Srbije saopštio je da su kandidati za predsednika te organizacije Viktor Jelenić, Milorad Krivokapić i Zoran Avramović. Jelenića je predložila Crvena zvezda, Krivokapića Radnički iz Kragujevca, a Avramovića vaterpolo klub Šabac. Vaterpolo savez nema predsednika od oktobra prošle godine kada je Zoran Babić podneo ostavku reagujući na predlog predsednika Srpske napredne stranke, Aleksandra Vučića, da se članovi Glavnog odbora te stranke povuku iz sportskih saveza i klubova. Skupština VSS biće održana 24. aprila u Beogradu.

12.45 - Crvena zvezda saopštila termine prodaje ulaznica za predstojeće mečeve protiv niškog Radničkog i Partizana. Karte za susret sa Nišlijama (utorak, 18.00) kod kuće, kao i za 146. "večiti" derbi (subota), na stadionu Partizana, Crvena zvezda će pustiti u prodaju istovremeno. Blagajne "Marakane" biće otvorene u ponedeljak od 11 do 16 časova i u utorak od 11 časova do početka utakmice protiv Radničkog. Navijači crveno-belih u Humskoj 1 će biti smešteni na severnoj tribini, kao i na bočnim delovima istočne i zapadne, bliže severnoj. Ulaznice za duel sa Radničkim koštaju 200 (sever), 400 (istok) i 500 (zapad) dinara, a za potencijalno odlučujući meč u borbi za titulu - 800 i 1.500 dinara. 

12.35 - Švajcarski teniser Stanislas Vavrinka prvi je polufinalista Mastersa u Monte Karlu, pošto je u četvrtfinalu pobedio Kanađanina Miloša Raonića sa 7:6 (7:5), 6:2. Vavrinka će u borbi za ulazak u finale igrati protiv boljeg iz meča Rafel Nadal (Španija) - David Ferer (Španija). Masters u Monte Karlu igra se za ukupan nagradni fond od 3,45 miliona evra.

12.30 - Košarkaši Crvene zvezde biće kompletni na fajnal-foru ABA lige, pošto će se u tim vratiti Ivan Radenović i Raško Katić. Poslednje informacije sa Malog Kalemegdana govore da Radenović neće biti u sastavu u subotu kada Zvezda igra protiv Radničkog u Superligi Srbije, ali postoji mogućnost da se Katić već tada nađe na terenu. Oba igrača „vuku" povrede još iz Kazanja sa meča protiv Uniksa u polufinalu Evrokupa. Crveno-beli su u dosadašnjem delu Superlige ostvarili sva tri trijumfa, a posle pobede nad Mega Vizurom u sredu trener Dejan Radonjić je nagovestio da će Zvezda biti kompletna za meč sa Cibonom sledećeg četvrtka.

12.14 - Inijesta razočaran porazom Barse od Reala u finalu Kupa kralja i zato što je ekipa za samo nedelju dana doživela tri velika udarca, posle eliminacije iz Lige šampiona od Atletika i poraz u Primeri od Granade, koji gotovo sigurno znači oproštaj od titule."Mnogo smo tužni zbog gubitka još jednog trofeja u ovoj sezoni. Jednostavno, nismo bili na svom nivou. Velika šteta i razočarenje koje moramo da prevaziđemo. Fudbal ima svoje trenutke, a ova nedelja je tužna jer smo eliminisani iz Lige šampiona i nacionalnog kupa. Moramo da se smirimo i ne smemo da odustanemo od titule u Primeri", rekao je Inijesta za As.

11.40 - Madrid je znao da proslavi pobedi svog Reala u Kupu kralja...

11.33 - Čelsi ponudio kapitenu Džonu Teriju novi jednogodišnji ugovor, ali sa upola manjom platom. List Miror preneo je da je 33-godišnjem Teriju ponuđen jednogodišnji ugovor, u skladu sa politikom kluba da se igračima starijim od 30 godine ne nude višegodišnji ugovori, kao i da će u odnosu na dosadašnju platu od 150.000 funti nedeljno, Teri morati da pristane na upola manju. Pojedini mediji spekulišu da bi Teri mogao da odbije takvu ponudu i pređe u Galatasaraj, koji je u više navrata izrazio želju da ga dovede.

11.30 - Žerom Valke, generalni sekretar Fife, objavio je na svom Tviteru kako će izgledati ulaznice za predstojeći Mundijal u Brazilu...

11.20 - Makabi je jedini uspeo da napravi "brejk" u četvrtfinalnim okršajima Evrolige. Međutim, umesto euforije nakon tesne pobede nad Armanijem u Milanu, u svlačionici "ponosa Izraela" nakon meča vladala je prisebnost. Već tada Dejvid Blat krenuo je, sa svojim saradnicima, da priprema naredni okršaj...

11.01 - Trener Totenhema Tim Šervud rekao je da je Real Madrid jeftino kupio Gereta Bejla, koji je za rekordan transfer od 100 miliona evra prešao iz engleskog u taj španski klub. "Njegov transfer sada izgleda tako jeftino. Ako će Bejl Realu doneti Ligu šampiona, a čini se da hoće, onda je Real napravio dobar posao", rekao je Šervud.

10.45 - Vozač Mercedesa Luis Hamilton postavio je najbrže vreme na drugom treningu uoči trke Formule jedan za Veliku nagradu Kine u Šangaju. Hamilton je ostvario vreme od jednog minuta, 38 sekundi i 315 stotinki. On je vozio 25 krugova, u odnosu na prvi trening kada je zbog problema sa bolidom vozio devet krugova i zauzeo osmo mesto. Drugi je bio vozač Ferarija Fernando Alonso sa 0,141 sekunde zaostatka, a on je bio najbrži na prvom treningu. Treći je bio Niko Rozberg iz Mercedesa sa zaostatkom od 0,411 sekunde, a četvrto i peto mesto zauzeli su vozači Red Bula Danijel Rikardo i Sebastijan Fetel, četvorostruki uzastopni šampion Formule jedan. Kimi Raikonen iz Ferarija, koji nije bio u plasmanu na prvom treningu, zauzeo je sedmo mesto.

09.59 - Vozač Ferarija Fernando Alonso ostvario je najbrže vreme na današnjem prvom treningu uoči trke Formule jedan za Veliku nagradu Kine u Šangaju. Alonso je ostvario vreme od minut, 39 sekundi i 783 stotinke po krugu. Trening u Šangaju gledao je i novi direktor italijanske ekipe Marko Matijaći, koji je zamenio Stefana Domenikalija, koli je napustio Ferari posle šest godina zbog loših rezultata na početku sezone. Drugi je bio vozač Mercedesa Niko Rozberg sa skoro 0,4 sekunde zaostatka, a treći Danijel Rikardo iz Red Bula sa skoro sekundom zaostatka. Luis Hamillton iz Mercedesa zauzeo je osmo mesto sa 1,777 sekundi zaostatka šampion Sebastijan Fetel iz Red Bula bio deveti sa 1,846 sekundi zaostatka.

09.32 - Fudbaler Bajerna Frank Riberi priznao je da je njegova ekipa popustila nakon što je osigurala titulu prvaka Nemačke, ali je uveren da će podići formu u završnici sezone. "Možda smo prerano postali šampioni. Zbog toga smo izgubili koncentraciju. Nismo mašine, već ljudska bića. I mi se umaramo", rekao je Riberi.

08.41 - Navijači Novog Pazara i Crvene zvezde sukobili su se u četvrtak po završetku prvenstvene utakmice 24. kola fudbalske Superlige Srbije, a nekoliko lica je zadobilo teške telesne povrede. Incident se dogodio na delu tribine koji su domaći navijači delili sa navijačima Crvene zvezde. Navijači Novog Pazara su, nakon verbalnih uvreda, odvalili deo betona na tribini i njegovim delovima zasuli navijače suparničkog tima. U obračunu jedan navijač gostujućeg tima je zadobio tešku telesnu povredu, pošto mu je povređeno oko. Posle meča domaći navijači su se međusobno sukobili pošto je jedan od njih pokušao da spreči grupu da napadne policiju. Zbog toga je pretučen i polomljen mu je nos, rečeno je u policiji.

08.18 - Superliga Srbije 24. kolo, rezultati: Čukarički - Donji Srem 3:1 (Srnić 36, Matić 45, Mirosavljević 73 - Đuro 50), Radnički Niš - Napredak 1:0 (Pejčić 23), Sloboda - Vojvodina 1:2 (Galvao 33 - Alivodić 37, Stojanović 75), Partizan - Jagodina 2:0 (Ilić 54, Škuletić 78), Novi Pazar - Crvena zvezda 0:1 (Milijaš 17), Rad - Javor 1:0 (Luković 44. penal), Radnički Kragujevac - OFK Beograd 1:3 (Tintor 27 - Čavrić 8, Dražić 48, Micevski 69), Spartak - Voždovac 1:0 (Trivunović 23). Tabela: Crvena zvezda 59 bodova, Partizan 56, Čukarički 41, Jagodina 37, Vojvodina 37, Novi Pazar 35, Radnički Niš 34, Voždovac 32, itd.

08.08 - Košarkaši Reala iz Madrida i Barselone na korak su od plasmana na završni turnir Evrolige pošto su u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa poveli sa po 2:0 protiv Olimpijakosa, odnosno Galatasaraja. Real je kod kuće savladao branioca trofeja Olimpijakos sa 82:77 (30:23, 23:11, 17:18, 12:15), dok je Barselona, takođe kao domaćin, ubedljivo slavila protiv Galatasaraja - 84:63 (21:8, 22:17, 18:16, 23:22). Treće utakmice četvrtfinalne serije plej-ofa koja se igra do tri pobede na programu su 20. aprila u Istanbulu (Galatasaraj - Barselona) i 21. aprila u Atini (Olimpijakos - Real Madrid). Danas igraju CSKA Moskva - Panatinaikos (trenutni rezultat u seriji 1:0) i Armani Milano - Makabi Tel Aviv (0:1). 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.