Izvor: Danas, 06.Okt.2015, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbora (ne)će biti

- Ne postoji nijedan razlog za odlaganje izbora u Crvenoj zvezdi, saopštio je sinoć predsednik fudbalske sekcije na “Marakani” Svetozar Mijailović uoči zasedanja Upravnog odbora na kojem je prema medijskim najavama trebalo da se obelodani odlaganje biranja nove uprave.

- Netačne su informacije u pojedinim medijima da će se odložiti izbori za predsednika Crvene zvezde. Upravni odbor je više puta u prethodnom periodu zauzimao stav da čvrsto stoji >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << iza propisane izborne procedure i ne postoji nijedan razlog za odlaganje izbora. Izborna komisija i sve stručne službe unutar kluba rade svoj posao - saopštio je Mijailović pre sednice UO.

       Međutim, po okončanju sednice UO oglasio se odlazeći generalni direktor Zvezdan Terzić uz konstataciju da niko nije spreman da se uhvati u koštac sa problemima i doveo u pitanje za koga će se glasati na izborima za rukovodstvo crveno-belih. Do zaključenja ovog broja nije stigla nijedna kandidatura, a rok je istekao u ponoć. Ipak, može se desiti da kandidature stignu poštom i tokom današnjeg dana, nakon čega će biti poznata konačna sudbina izbora zakazanih za 11. oktobar.

            - To je dokaz koliko problema ima Zvezda i koliko je teško uhvatiti se u koštac sa njima. Ali neću o daljim koracima. Ovo je dokaz da nema ljudi iz sporta i privrede koji su spremni da se suoče sa ovim problemom. Očigledno Zvezda ne predstavlja nešto vredno za borbu za tu poziciju. Ovo nikome nije trebalo. Posebno me brine to što sam očekivao da svi koji su figurirali, da već spremaju novac da rešavaju problem licence koja sledi 15. oktobra i iznosi 3,9 miliona evra. Ja sam rekao da neću ostati i mislio sam da mi je ovo poslednji radni dan, ali očigledno nema dovoljno hrabrih - ostao je nedorečen Terzić.

            Čak i da izbora bude, kako najavljuje Mijailović, postavlja se pitanje da li će moći da se ispoštuje izborna procedura prema Statutu, što je i bio glavni argument za odlaganje glasanja.

            Ipak, u Zvezdi, odnosno srpskom fudbalu, je sve moguće, pa i to da danas usledi nov obrt, bilo da se izbori definitivno odlože ili da pristigne neka kandidatura. Lista navodnih kandidata je duga, na čelu sa Čovićem, Škundrićem, Tončevim, odnosno Kokezom i DŽajićem čiji se povratak u Ljutice Bogdana najavljuje poslednjih dana. Jedno je sigurno, ishitrene odluke nikome neće doneti ništa dobro, ponajmanje sportskom sektoru i samoj ekipa koja neprikosnoveno vodi na tabeli domaćeg prvenstva. Ali rešenje na duže staze nije ni Uprava koja je u ostavci.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Fudbal

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.