ISPOVEST ČLANICE BANDE PINK PANTER Kako sam pobegla iz grčkog zatvora

Izvor: Blic, 05.Maj.2016, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISPOVEST ČLANICE BANDE "PINK PANTER" Kako sam pobegla iz grčkog zatvora

„Sine, pobeći ću iz zatvora. Doći ću kući i nikada se više nećemo razdvajati”, izgovorila je kao zavet Olivera Ćirković, 193 centimetra visoka bivša košarkašica Crvene zvezde, Panatinaikosa i Pankratija i najpoznatija članica bande „Pink panter”, kada je odlučila da pobegne iz najčuvanijeg atinskog zatvora „Koridalo”.

I jedina je u toj nameri i uspela.

Tamo je služila kaznu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zbog niza pljački zlatara u Grčkoj. A kako je pobegla i ko joj je u tome pomogao, predočila je u biografiji „Pink Panter - Moja zatvorska ispovest”.

Na odluku da pobegne iz ćelije uticali su socijalna radnica iz zatvora, koja je odugovlačila sa slobodnim danima, i Oliverin grčki advokat, tačnije njegova nemarnost da sudu na vreme dostavi papire, kao i da u zakonskom roku podnese žalbu.

„Moj nedolazak je sud protumačio kao nepoštovanje i najstrože me osudio na zatvorsku kaznu od osam godina. Da sam se sama branila, dobila bih maksimalno dve godine!”, napisala je Ćirkovićeva.

Uhapšena je 2011. godine.

Ta kazna zbog pljački, koju nije imala snage da saopšti sinu, koji je bio u Beogradu, uticala je na odluku da pobegne iz zatvora.

A u tome je Arhondisi - Ženi zmaju, kako su je zvali njeni poznanici, ali i mediji u Grčkoj, pomoglo slikanje, strast koju je otkrila nakon završetka košarkaške karijere.

„Moje bekstvo nije planirala nikakva kriminalna grupa, niti je plaćeno milionima. Ono je totalno lični čin i iskorišćavanje jedne traljave situacije”, navodi najpoznatija članica „Pantera”.

Preko slikanja zbližila se sa komandirkom zatvora, koja je joj je predložila da oslika direktorovu kancelariju. A tu prostoriju je samo jedna soba delila od hola glavnog ulaza. U tome je Olivera videla svoju šansu. I mesec dana je oslikavala kancelariju šefa, ali i detaljno planirala bekstvo u koje je uključila nekoliko pomagača - Baju, Tonija i Reksa.

O bekstvu je telefonom obavestila i Dragana, svog najboljeg prijatelja, koji je u to vreme takođe bio u zatvoru zbog krađa, ali i pucanja u policajca, kao i bivšeg muža u Beogradu. Pomogla joj je i poznanica iz Atine, iznajmljivanjem stana nedaleko od zatvora.

Od prijatelja iz Beograda saznala je da joj u Srbiji ne preti opasnost od hapšenja, jer naša zemlja ne izručuje svoje državljane.

Olivera je bekstvo isplanirala za nedelju, 15. jul 2012godine. Zbog spleta okolnosti i odluke komandirke da joj drug ranije donese pribor za slikanje, promenila je plan.

(Sutra: Sam čin bekstva)

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.