IGRAO SE SA BRĐANIMA: Darko Lazović het-trikom sačuvao Zvezdinu prednost (FOTO)

Izvor: Sportski Žurnal, 12.Apr.2014, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IGRAO SE SA BRĐANIMA: Darko Lazović het-trikom sačuvao Zvezdinu prednost (FOTO)

Crvena zvezda – Čukarički 4:1 (2:1)
Strelci: 1:0 – Lazović u 3, 1:1 – Mandić u 42, 2:1 – Lazović u 45, 3:1 – Lazović u 50. (iz jedanaesterca), 4:1 – Mrđa u 56. minutu.
Stadion: Crvene zvezde. Gledalaca: 17.380. Sudija: Milenko Vukadinović (Beograd).
Crvena zvezda: Bajković, Pečnik, Pavićević, Kelhar, Mijailović (od 89. Nenadić), Kovačević, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Lazović (od 79. Gogić), Milijaš, Ninković (od 74. Savićević), Kasalica, Mrđa.
Čukarički: Ristić, Stojković, Pjasentin, Pavlović, Brežančić, D. Srnić, S. Srnić, Mandić  (od 66. Mirosavljević), Matić (od 83. Janković), Bojić, Stojiljković (od 89. Sekulić)
(FOTO: N. Negovanović)
Crveno-bela formula juri ka tituli! Ostala je nečuknuta i posle osmog prolećnog kruga, po komandi majstora za volanom Darka Lazovića. Het-trikom je razgalio Delije, smirio poletnu ekipu sa Banovog brda i potpuno obeležio derbi kola.
Zvezda je zadržala lidersku poziciju sa tri boda prednosti, ostvarila 13. uzastopnu pobedu u šampionatu i napumpala optimizam pred najteže gostovanje ovog proleća u Novom Pazaru. Brđani su i iz trećeg derbija vrha tabele u drugom delu šampionata izašli bez trijumfa.
Crveno-beli su veoma rano došli do prednosti. Brđani su izgubili loptu na sredini terena u trećem minutu. Lazović je krenuo sa centra, Pavlović se okliznuo dok mu je Zvezdin vihorni napadač išao u susret i ostao je brisan prostor. Trčao je siloviti do šesnaesterca i preciznom dijagonalom u donji desni ugao savladao Borivoja Ristića.
Potom je usledio period u kome je domaća ekipa prepustila igru gostima. Ta uspavanka koštala ih je u 42. minutu. Bio je to veliki kiks Zvezdinih defanzivaca!

Lopta je prošla pored neodlučnih štopera Dejana Kelhara i Sava Pavićevića, pa se Staniša Mandić našao sam ispred Bajkovića i prvu utakmicu na najvećem srpskom stadionu ukrasio elegantnim pogotkom za izjednačenje.
Nije se dugo čekalo na novo vođstvo crveno-belih. Tri minuta kasnije, Zvezda je povela. Čukarički je krenuo u kontranadad posle odbranjenog kornera i izgubio loptu.

Nejc Pečnik je sjajno uočio Darka Lazović i pravovremeno poslao pas. Pored istrčalog golmana Borivoja Ristića i dobro popunjenog šesnaesterca Zvezdin as je pronašao lopti put do mreže.
U nastavku, domaći su opet prepustili igru protivniku i ovoga puta je sevnula kontra. U 50. minutu Lukaš Pjasntin je vukao i oborio Dragana Mrđu u šesnaestercu Čukaričkog. Dileme za sudiju Milenka Vukadinovića nije bilo.

Sjajni Darko Lazović je namestio loptu na belu tačku i uprkos klizanju posle šuta savladao Borivoja Ristića treći put na utakmici.

I Dragan Mrđa se ponovo upistao u strelce. Igrao se 56. minut kada je Miloš Ninković je poslao odličan pas ka Darku Lazoviću.

Golman Borivoje Ristić je odbranio šut sa 16 metara, ali nije imao sreće. Lopta se odbila na glavu zahuktalom Draganu Mrđi. Bio je to rutinski pogodak za najboljeg strelca elitnog karavana.

Do kraja, rezultat se nije menjao. Ovacijama je sa terena ispraćen i Miloš Ninković, rešenom da i pri vođstvu od tri razlike, opterećen lakšom povredom lista, požrtvovano ukliza.
Izostanak Daude nije se osetio u Zvezdinoj igri, kao i protiv Voždovca obradovali su navijače kvalitetnim akcijama i efikasnošću. Stojanović ima mnogo razloga za zadovoljstvo posle još jedne pobede u nizu.
SEMAFOR 23. KOLA JELEN SUPERLIGA:
Voždovac – Radnički 5:0 (Pavićević 40, Marušić 40, Sekulić 48, Veljović 86, 90)
Javor – Partizan 0:1 (Lazović 45+1)
Napredak – Novi Pazar 2:1 (Dimitrov 45+2, Božović 79 – Arsenijević 75)
Crvena zvezda – Čukarički 4:1 (Lazović 3, 45, 50, Mrđa 56)
Nedelja:
Donji Srem – Spartak (16:00)
OFK Beograd – Sloboda (16:00)
Vojvodina – Rad (18:00)
Jagodina – Radnički (19:00)

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Zmaj šokirao lidera

Izvor: Sportski Žurnal, 12.Apr.2014

Mladost – Radnik 1:2 (1:1) . Strelci: Živadinović u 45. iz penala za Mladost, Ožegović u 32. i Jovanović u 57. za Radnik.. Stadion u Lučanima. Gledalaca: 300. Sudija: Branko Labus (Novi Sad). MLADOST: Janković, Petrović, Golemić, Bošković, Lazović, Gavrić, (od 52. Vasić), Tešić (od...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.