Finišer Rakić vratio Zvezdu na pobednički kolosek, Rajković 540 minuta bez primljenog gola (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 20.Sep.2014, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finišer Rakić vratio Zvezdu na pobednički kolosek, Rajković 540 minuta bez primljenog gola (VIDEO)

Dva gola iskusnog napadača presudila Novom Pazaru. Aleksandar Katai debitovao u crveno-belom dresu

Kraj jednomesečnog posta Đorđa Rakića, koji se raspucao u susretu sa Novim Pazarom i sa dva gola, trećim i četvrtim u prvenstvenoj sezoni, Crvenoj zvezdi doneo tri boda u šestom kolu Superlige – 2:0 (1:0).

Za razliku od nekih ranijih mečeva crveno-beli su ovaj put izbegli nervozu postigavši gol na vreme. Već u 15. minutu Darko Lazović je probio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << po desnom krilu i povratnom loptom uposlio Vukana Savićevića, ali su Pazarci stigli da izblokiraju njegov pokušaj. Lopta se, međutim, odbila do Nikole Mijailovića, koji je na petercu gađao Đorđa Rakića. Slobodan Vuković je zaspao, pa iskusnom golgeteru nije bilo teško da na petercu primiri loptu i potom je protne iza leđa Zlatka Živkovića.



Prednost crveno-belih je do poluvremena mogla da bude i ubedljivija da šut Miloša Bosančića glavom nije završio na stativi. Sa druge strane, moglo je i da je ne bude, pošto je Bojan Đorđević, bivši igrač Zvezde, u 34. minutu obišao Mijailovića, bio sam ispred Predraga Rajkovića, ali je Nejc Pečnik stigao da mu zasmeta, pa je lopta prohujala pored stative.

Ispostavilo se da su gosti tu i potrošili svoju šansu, jer čim je krenulo drugo poluvreme Živković je morao da i drugi put vadi loptu iz svoje mreže. Svojom krivicom, jer je loptu ispucao do budnog Danijela Avramovskog, koji je loptu nekako doturio do Rakića. Kojeg je i sreća pogledala.

Rakićev šut je, naime, zakačio Miloša Tintora, nezgodno odskočio i lobovao Živkovića, koji je mogao samo da pogledom isprati loptu.



U nastavku još nekoliko izglednih prilika pred golom Pazaraca, ali su se akcije beogradskog tima uglavnom završavala pre no što bi se otvorio prostor za pravi šut. Prostor je, doduše, nedostajao i Milošu Mijiću, pa je on ipak uspeo da ozbiljno zapreti Predragu Rajkoviću projektilom sa nekih 18 metara. Ali, mladi golman Crvene zvezde je paradom zaustavio taj šut i na šestom meču uzastopce mrežu sačuvao netaknutom.

Zvezdin rekorder Zvonko Milojević stao je na 890 minuta. Rajković je trenutno na 540.

Vredan pomena je i debi Aleksandra Kataija u dresu kluba iz Ljutice Bogdana. Luka Jović je, prvi put ove sezone, meč presedeo na klupi. Šansu je u poslednjih 16 mintua dobio Đorđe Despotović, ali je već tada bilo jasno da je Zvezda zadovoljna rezultatom, a da Novi Pazar ne gaji nadu da će uspeti da se vrati u meč.

Crvena zvezda ponovo prva na tabeli. Barem do okončanja nedeljnog susreta Partizana sa Radničkim 1923 u Kragujevcu.

CRVENA ZVEZDA – NOVI PAZAR 2:0 (1:0)

/Rakić 14, 54/

Stadion Crvene zvezde;

Sudija: Srđan Obradović;

Crvena zvezda: Rajković – Petković, Pavićević, Lazić, Mijailović – Kovačević, Savićević (od 46’ Avramovski) – Lazović, Bosančić, Pečnik (od 63’ Katai) – Rakić (od 74’ Despotović);

Novi Pazar: Živković – Đorđević, Vuković, Tintor, Udovičić – Jevtović (od 68’ Obrovac), Ragipović – Mijić (od 79’ Pavlović), Rusmir, Kecap (od 89’ Vidaković) – Hadžibulić.

(FOTO: Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.