FSS: Zvezda nije jedini klub u zemlji, pa da se bavimo samo njenim zahtevima!

Izvor: Press, 18.Sep.2014, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FSS: Zvezda nije jedini klub u zemlji, pa da se bavimo samo njenim zahtevima!

FSS je takođe istakao da je do toga moglo da dođe i danas da je neko od zvaničnika Crvene zvezde prihvatio poziv za prisustvo sastanku u Sportskom centru u Staroj Pazovi.

"Članovi najoperativnijeg tela naše organizacije očekivali su da današnjem sastanku prisustvuje v.d. predsednika Upravnog odbora FK Crvena zvezda Svetozar Mijailović, potpisnik inicijative i zahteva za raspisivanjem izbora. Reč je o dugogodišnjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << rukovodiocu Crvene zvezde, za koga verujemo da je adekvatna osoba da stručno objasni stavove koje ostali vršioci dužnosti raznih funkcija u klubu plasiraju u javnost. U vezi zahteva članova ''tehničke vlade'' Crvene zvezde, izraženo je uverenje da će do tog roka i Crvena zvezda izabrati legalno rukovodstvo na sednici Skupštine kluba", navodi se, između ostalog, na sajtu FSS.

Ističe se da je to jedini put da se zaustavi kontinuirano kršenje Statuta FK Crvena zvezda i stvore uslovi za sprovođenje legitimnog dijaloga sa članovima FSS.

"Zbog toga, a u situaciji kada se pred nama nalaze brojne veoma važne akcije nacionalnih selekcija, suočeni s činjenicom da je izostao očekivani dijalog na današnjem sastanku, odlučeno je da se odgovor na zahtev članova ''tehničke vlade'' FK Crvena zvezda uputi po završetku reprezentativnih akcija. Do iznošenja sopstvenog odgovora, članovi FSS neće u javnosti komentarisati situaciju oko zahteva Crvene zvezde", saopštio je FŠ, izrazivši uverenje da ovakav stav "nailazi na puno razumevanje svih članova fudbalske Srbije".

PROČITAJTE JOŠ:
Lalatović kažnjen sa tri utakmice zabrane vođenja ekipe!
Zidanu preti suspenzija jer nema diplomu!
Rodžers: Baloteliju je potrebno vreme
   
FSS je dodao da "itekako poštuje Crvenu zvezdu", ali i naglašava da ona nije jedini klub naše zemlje, pa "ne sme da se bavi samo njihovim zahtevima". 
Sa današnjeg sastanka upućen je apel svim članovima fudbalske Srbije, klubovima, organizacijama i pojedincima, da nastave da obavljaju poslove punim kapacitetom i na najkvalitetniji mogući način.

Odlučeno je da predstojeća prva utakmica baraža mladih selekcija Srbije i Španije, zakazana za 10. oktobar, bude odigrana u Jagodini, a omladinska reprezentacija će kvalifikacije za EP igrati na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu.

Izvršena je i analiza suđenja u dosadašnjem delu sezone i zaključeno je da u pojedinim situacijama sudije rade pod izuzetnim pritiskom. 

U tom cilju, upućena im je puna podrška i ohrabruju se na putu striktnog primenjivanja svih pravila fudbalske igre, a od njih se zahteva da sve eventualne pritiske i napade, pre, tokom i posle utakmice, prijave nadležnim organima kako bi krivci bili najstrože sankcionisani.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.