EKSKLUZIVNO OVO JE VODjA NAVIJACA RANJEN NA BG SPLAVU Svi detalji najnovijeg obracuna iz crne serije

Izvor: medio.rs, 21.Jul.2017, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EKSKLUZIVNO OVO JE VODjA NAVIJACA RANJEN NA BG SPLAVU Svi detalji najnovijeg obracuna iz crne serije

Branimir Matić, koji je nedavno odslužio kaznu za ubistvo kod Marakane, iako ranjen, sam se dovezao do Urgentnog centra i odbio da razgovara s policijom

BEOGRAD - Branimir Matić (34), zvani Beli, jedan od vođa navijača Crvene zvezde, ranjen je juče rano ujutru u Beogradu pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima. Ovim napadom nastavljena je serija obračuna na beogradskim ulicama, zbog kojih je sigurnost građana iz dana u dan sve ugroženija.

Matić, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << je odranije poznat policiji, i to zbog ubistva koje je počinio 2006. godine, iako teško ranjen u karlicu, sam se dovezao do Urgentnog centra po pomoć. Sumnja se da je hitac u njega nepoznati napadač ispalio na nekom od novobeogradskih splavova, s obzirom na to da se pucnjava dogodila nešto pre četiri sata ujutru.

Neće ništa da kaže

- Lekari su odmah pozvali policiju, koja je, čim je zbrinut, pokušala da razgovara s Matićem. Međutim, on je odbio saradnju sa policajcima i nije želeo da im kaže čak ni gde se pucnjava dogodila, ali ni ko je potegao pištolj na njega - kaže izvor Kurira upućen u istragu.

Prema njegovim rečima, sumnja se da se vatreni obračun dogodio na Novom Beogradu, u blizini splavova koji su radili u to vreme.

- Proverava se gde je i sa kim Matić bio prethodne noći, kao i da li je neka od kamera u gradu zabeležila šta se dogodilo. Postoje informacije koje ukazuju da je bio na jednom od splavova kod Ušću i da je upucan kada je izašao - dodaje on.

FOTO: MAJA MOJSOVSKI RAŠEVIĆ

Inače, Matić je nedavno izašao iz zatvora, pošto je odslužio desetogodišnju kaznu zbog toga što je 14. decembra 2006. u blizini stadiona Crvene zvezde ubio Dejana Divnića (30) i ranio njegovog brata Nebojšu (36). Posle ubistva, on je bio u bekstvu, ali je u avgustu sledeće godine uhapšen u Holandiji, a potom izručen Srbiji.

Ispalio 11 hitaca

Tokom sudskog postupka utvrđeno je da je upravo navijač poznat po nadimku Beli tog dana iz automatskog pištolja s prigušivačem ispalio 11 hitaca u Divnića i njegovog brata. Nemanja Arsenović (31), koji je zbog učešća u toj likvidaciji bio osuđen na sedam godina zatvora, podsetimo, uhapšen je u januaru, pošto je učestvovao u pucnjavi ispred jednog beogradskog kluba, u kojoj je ranjen Nikola Vavić, rođeni brat Aleksandra Vavića, vođe Partizanove navijačke grupe Alkatraz.

OBRAČUNI NA SPLAVOVIMA

15. januar 2017 - ispred splava „Korzo“ na Savskom nasipu nepoznati napadač pucao je na Milorada G. (25) i teško ga ranio

9. jul 2016 - Zdravko B. (19) ranjen je u pucnjavi koja se dogodila ispred beogradskog splava „Laguna“ na Savi, u blizini Starog sajmišta

25. jul 2013 - ispred splava „Saund“ na Novom Beogradu do smrti pretučen Fedor Frimerman. Za njegovu smrt sudi se bivšim radnicima obezbeđenja ovog splava

16. maj 2014 - Velibor Dunjić (27), vođa Zvezdinih navijača, ubijen je ispred splava „Džimis“ kod Ušća, dok je devojka koja je bila s njim u kolima teško ranjena.

15. jul 2012 - Ivan Cvetković (26), radnik obezbeđenja splava „Blejvoč“, ubijen je hicima iz pištolja, a osumnjičeni Marko Kurtović je uhapšen

HICI NA NAVIJAČE

8. jun 2017 - Demir Jukić (28), navijač Partizana iz grupe Vandal bojs, teško je ranjen u stomak prilikom obračuna sa navijačima Crvene zvezde u novobeogradskom naselju Dr Ivan Ribar.

28. januar 2017 - Nikola Vavić (27), brat vođe Partizanove navijačke grupe Alkatraz Aleksandra Vavića, upucan je ispred poznatog kluba na Terazijama. Zbog pucnjave su uhapšeni Nemanja Arsenović i Lazar Vukićević

13. oktobar 2016 - Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, vođu navijača Partizana, nepoznati napadači ubili su na uglu Bačvanske i Ulice gospodara Vučića, u blizini Centralnog zatvora

13. avgust 2016 - Alen Kostić, zvani Kubi (31), vođa navijačke grupe Partizana Zabranjeni, ubijen je u Ulici radnih akcija.

Kurir / J. Spasić - M. Ivanov
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.