Donald: Da ispravimo greške, titula briše sve

Izvor: Mondo, 20.Apr.2017, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donald: Da ispravimo greške, titula "briše" sve

"Na kraju je bitno samo na kojoj poziciji se nalaziš nakon poslednjeg kola u sezoni", kaže vezista Crvene zvezde uoči gostovanja Napretku.

Foto: MN Press

Posle bolnog poraza u 154. "večitom derbiju", Crvena zvezda usmerava fokus na završnicu borbe za titulu, u koju ulazi sa prvog mesta, ali sada sa istim brojem bodova kao i drugoplasirani >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Partizan.

Pred "večitim" rivalima je šest kola odluka, a ekipa Miodraga Božovića odigraće prvo od preostalih šest "finala" u subotu u Kruševcu, protiv Napretka.

Defanzivni vezista Zvezde Mičel Donald rekao je za klupski sajt da je ekipa imala prilike da u derbiju uvidi svoje greške, a da sada mora da ih ispravi. On je priznao da je poraz od Partizana teško pao i igračima, ali da moraju što pre da okrenu novi list.

"Bilo je perioda naše dobre igre na derbiju, a takođe i loše. Pravili smo greške, ali ne smemo sad zbog toga da se predamo. Svi smo ovo vrlo emotivno doživeli - i mi navijači i navijači, svi koji volimo Crvenu zvezdu. Verujte nam da smo veoma razočarani zbog ishoda meča, ali i dalje smo prvi", izjavio je Holanđanin.

"Imamo još šest utakmica do kraja šampionata. Sve ekipe žele da pobede, to je normalno, ali na kraju dana mislim da ne postoji tim koji celu sezonu završi bez poraza. Osećaj nakon što izgubiš derbi je naravno jako loš, ali podignute glave i držeći se zajedno ćemo nastaviti dalje. Sa našim navijačima, sa svima koji vole Zvezdu idemo do titule".

Donald u danima uoči "večitog derbija" nije trenirao zbog povrede, za koju kaže da mu nije predstavljala povred na utakmici. Objasnio je i da ne bi izašao sa terena i da je osetio bol, pa se ponovo osvrnuo ka borbi za titulu.

"I porazi su deo fudbala, ne možemo uvek da reagujemo toliko emotivno. Mi smo profesionalni fudbaleri i ovo je deo igre. Moramo na sledećoj utakmici protiv Napretka da pokažemo da smo najbolji. Kada gubimo, gubimo kao tim, a kada pobeđujemo - to isto radimo zajedno"

"Treba samo da naučimo iz naših grešaka na derbiju i ispravimo ih već u narednom meču. I dalje smo prvi i još uvek imamo vremena i mogućnosti da sezonu završimo na najbolji način. Na kraju je bitno samo na kojoj poziciji se nalaziš nakon poslednjeg kola u sezoni, sve ostalo se zaboravi", dodao je Donald.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.