Doktorski živci su kao strune: Spanulis spremio lek za upornu Valensiju! Lučić odličan, Nedović solidan u debiju (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 20.Nov.2014, 21:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doktorski živci su kao strune: Spanulis spremio lek za upornu Valensiju! Lučić odličan, Nedović solidan u debiju (VIDEO)

Jedan od najboljih plejmejkera Evrope doneo i šestu pobedu timu iz Pireja...

Olimpijakos igra bez greške! Šest pobeda iz šest utakmica već sada timu iz Pireja garantuje ostanak na poziciji broj jedan do kraja grupne faze, a tesna pobeda nad tvrdoglavom Valensijom savršeno odgovara i Crvenoj zvezdi, koja će sada imati jednu muku manje u borbi za TOP 16 fazu - 77:76 (26:21, 19:19, 9:20, 23:16).

>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />Bili su gosti vrlo blizu ogromnog trijumfa i velikog iznenađenja, ali su majstorije doktora košarke, Vasilisa Spanulisa, još jednom naterale ekipu Velimira Perasovića da parket napuste pognute glave! Jedan od najboljih plejmejkera Evrope kao da je štedeo snagu za završnih nekoliko minuta, kada je preuzeo potpunu odgovornost u svoje ruke i poveo crveno-belu četu iz Pireja ka novom trijumfu.

Valensija je pružila žestok otpor favorizovanom rivalu u dvorani Mira i prijateljstva i početkom drugog dela odlično trasirala put do pobede. Ali, nije joj se dalo. Uprkos tome što su u trećoj deonici domaćinu pustili svega devet poena, a ubacili 20, posle kojih su imali i deset poena viška (64:54), zahvaljujući zakucavanjima debitanta Nemanje Nedovića, otpor igrača Olimpijakosa bio je nešto što Lučić, Ribas, Dubljević i društvo nisu mogli da podnesu.

Ribas i Lučić su donekle uspevali da drže Valensiju u vođstvu, a rojka srpskog internacionalca na pet minuta do kraja, za rezultat 70:63 samo je razbesnela domaćina. Posle monstruoznog zakucavanja Hantera, usledile su dve vezane trojke Lafajeta i Agravanisa za potpuni preokret (71:70). Lučić je potom pogodio dva bacanja, da bi Dubljević trojkom najavio žešću borbu u poslednjem minutu meča.

Ipak, tada je Spanulis izvukao keca iz rukava - trojku sa skoro sedam i po metara (do tog trenutka imao je 1/5 sa distance), da bi potom iznudio faul na 11 sekundi pre poslednjeg zvuka sirene i sa pogođenim bacanjem postavio konačnih 77:76.

Popularni Kill Bill bio je ujedno i najefikasniji igrač Olimpijakosa sa 15 poena i sedam asistencija, 14 je ubacio Danston, a 11 Darden. Na drugoj strani Dubljević, Lučić i Ribas uknjižili su po 16 koševa, dok je Nedović imao šest poena, četiri asistencije i dva skoka u svom prvom meču za novi klub.



(FOTO: Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.