Dangubić potpisao za Zvezdu!

Izvor: Sportal.rs, 31.Jul.2014, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dangubić potpisao za Zvezdu!

Kao što je i bilo najavljivano prethodnih dana, Nemanja Dangubić je novi košarkaš Crvene zvezde Telekom. Vest o angažovanju igrača rođenog 1993. godine i visokog 201 centimetar potvrđena je i na sajtu crveno-belih. Ugovor je potpisan na tri godine, s tim da postoji mogućnost odlaska u slučaju dobre finansijske ponude posle druge sezone.

- Crvena zvezda Telekom angažovala je i drugo pojačanje za predstojeću >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << sezonu. Posle Nikole Kalinića u redove crveno-belih stigao je i Nemanja Dangubić koji je sa Zvezdom potpisao trogodišnji ugovor sa mogućnošću da uz dobru finansijsku ponudu klub napusti i posle druge sezone - navedeno je u saopštenju.

Dangubić je karijeru započeo u vršačkom Hemofarmu, a od 2012. godine bio je član Mega Vizure. Prošle sezone je u dresu Mege prosečno beležio 9,6 poena i 3,5 skokova i dve asistencije po meču. Na ovogodišnjem NBA draftu izabran je od strane Filadelfije kao 54. pik, ali je odmah potom trejdovan u redove aktuelnog šampiona NBA lige San Antonija.

Dangubić je i prošlog i ovog leta bio na širem spisku reprezentacije, a sa mlađim reprezentativnim selekcijama imao je dosta uspeha. Sa selekcijom do 19 godina je 2011. osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu, a istog leta se i sa reprezentacijom do 18 godina okitio srebrnim odličjem na Evropskom prvenstvu.

(Foto: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.