Danas hitan sastanak Zvezdine uprave

Izvor: Politika, 01.Avg.2015, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas hitan sastanak Zvezdine uprave

Posle najnovijeg kiksa „crveno-belih“ ponovo se pričalo o lošoj igri ekipe i sumnjivim situacijama

Sudeći po onome što se u petak dešavalo na stadionu „Rajko Mitić“ Crvenoj zvezdi predstoji buran period. Naime, posle serije loših rezultata na početku nove sezone Upravni odbor „crveno-belih“ je zakazao hitan sastanak za danas u 13 časova.

Beograđani su eliminisani u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope od kazahstanskog Kajrata, a zatim su >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << vezali dva remija u domaćem šampionatu (Metalac, Radnički Niš). Posle najnovijeg kiksa u petak uveče je oko 20.000 navijača na stadionu „Rajko Mitić“ skandiralo „Uprava napolje“ nezadovoljni rezultatima i igrom svoga tima.

Zvezda je protiv ekipe iz Niša odigrala još jednu lošu utakmicu, a dva minuta su je delila od prvog poraza u Jelen superligi. Gosti su poveli golom Lazara Rosića, a konačan rezultat je postavio Luka Jović u finišu utakmice. Beograđanima nije pomoglo ni to što su igrali sa igračem više oko pola sata, a imali su i jedanaesterac u zaustavnom vremenu koji nije realizovao Aleksandar Katai.

Slično kao posle utakmice koju su „crveno-beli“ preokrenuli protiv OFK Beograda (gubili 2:0 na poluvremenu pa trijumfovali 6:2) i ovaj je izazvao mnogo kontroverzi. Osim o slaboj igri domaćeg tima, pričalo se i o sumnjivim situacijama. Prva je vezana za crveni karton koji je dobio Lazar Rosić za koji mnogi smatraju da je bio prestrogo dosuđen. Fudbaler Radničkog je prvi žuti karton dobio jer je gol proslavio stavljanjem palca u usta. Tada mu je sudija Bojan Nikolić pokazao prvu javnu opomenu zbog „neprimerenog slavlja“. Drugi žuti karton je dobio posle koškanja sa fudbalerom domaćeg tima Mihailom Ristićem.

Druga sumnjiva situacija se desila kod izjednačujućeg pogotka kada je Mamadu Mbođ asistirao strelcu Joviću. Poznavaoci fudbala smatraju da je mladi napadač bio u ofsajdu. Polemisalo se i posle jedanaesterca koji je dosuđen za Zvezdu posle faula Bojana Đorđevića nad Brunom Matosom. Čini se da sudija u ovoj situaciji nije pogrešio pošto je postojao kontakt između dva fudbalera.

Nakon meča predsednik Radničkog Vidak Perović je rekao da je razmišljao da povuče ekipu sa terena ogorčen suđenjem. „Ovo je bruka i sramota. Da li Zvezdi treba sudije da donose bod ili bodove?“, rekao je Perović u izjavi za „Sport“.

Iako su „crveno-beli“ odigrali dva puta nerešeno u prva tri kola domaćeg šampionata njihov trener Miodrag Božović poručuje da je sezona tek počela.

- Mnogi će reći „Šta ovaj lupa“, ali sezona je tek počela i ima još dosta da se igra. Ako neko misli da treba da se ide posle trećeg kola, onda dajte da idemo – rekao je Božović i dodao da je Radnički zasluženo osvojio bod.

- Radnički se odlično i organizovano branio. Nismo stvorili mnogo prilika u prvom poluvremenu, a u finišu tog dela igre nas je spasao Rajković. U nastavku smo sa igračem više stvorili pritisak, imali smo mnogo centaršuteva i promašili penal. Bod zasluženo ide u Niš.

Crnogorski stručnjak je potom odgovorio zašto su utakmicu počeli Džošua Parker i Vukan Savićević iako mnogi smatraju da je Zvezda mnogo bolje igrala kada su na terenu bili Mihailo Ristić i Marko Grujić.

- Ne forsiram Parkera i Savićevića. Vukan je na pripremama bio jedan od najboljih, mnogo trči. Grujić je stigao među poslednjima sa Svetskog prvenstva na Novom Zelandu. Sve što ne valja je moja greška. Radim samostalno, bez pritisaka uprave i menadžera – zaključio je Božović.

K. Ivanović
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.