Da li su Zvezdaši nepravedni prema Grofu?

Izvor: Sportske.net, 18.Jan.2017, 00:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li su Zvezdaši nepravedni prema Grofu?

Na kraju jesenjeg dela sezone izgledalo je da je njegov rastanak sa Zvezdom gotovo izvestan, ali iskusni stručnjak nastavlja gde je stao sa aktuelnim šampionom i liderom na tabeli. Da li će povratiti i podršku sa tribina?

Za razliku od prošle sezone, kada je Crvena zvezda imala nezapamćenu dominaciju u šampionatu Srbije i kada je Miodrag Božović imao nepodeljenu podršku navijača, protekle >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << jeseni se nešto ipak promenilo.

Ono što je najvažnije za sve Zvezdaše, pozicija na tabeli njihovog tima je ostala ista, prvi deo sezone su završili kao jesenji prvaci, sa šest bodova više od Partizana, ali deo pristalica aktuelnog šampiona nije bio zadovoljan onim što je prikazivao Božovićev tim u protekloj polusezoni.

Pre svega, to se odnosi na ranu eliminaciju sa evropske scene, ali i na sukob sa najboljim strelcem iz prošle sezone Ugom Vijeirom, kao i na neke promašaje po pitanju izbora stranaca (Edson, Fibel...).

To je bila jedna od brojnih tema intervjua generalnog direktora kluba Zvezdana Terzića za ''Redstarbelgrade.info''.

On ne krije da je i sam imao drugačija mišljenja u odnosu na Božovićeve stavove, ali podrška popularnom ''Grofu'' sa njegove strane nije izostajala. Zbog toga je saradnja i nastavljena i pored prednovogodišnjih spekulacija o Božovićevom odlasku.

U pomenutom intervjuu, Terzić je izneo stav da su navijači jesenas možda bili i nepravedni prema Miodragu Božoviću.

''Niko nije idealan, svi koji radimo, grešimo. Pa i taj Grof greši. Pratim ja na forumu koliko je negativan i kritički stav prema Grofu. Da se razumemo, Grof ima mana i treba ga kritikovati. Kao što i Terzić ima mana, pa i Terzića treba kritikovati.

Ali hajde ljudi da malo budemo realni. Vidite, taj Partizan je terorisao Zvezdu godinama, i pojavio se neki Grof, koji je povratio ponos svim Zvezdašima'',
objašnjava Terzić.

On podseća da je tokom protekle sezone trener Zvezde imao nezapamćenu popularnost, a onda...

''Ne pamtim da se nekom treneru štampala majica i prodavala. Ne pamtim kada je na ulici i gradu, omiljena ličnost bila trener Zvezde. I dlanom od dlan je to poništeno. Mislim da je zvezdaška javnost nepravedna prema Grofu.

Posle kažu, doveo Fibela i Edsona. Jeste. I pogrešio je. Pogreši i Ferguson, a niko da kaže kako je Grof doveo Huga, Ibanjeza, Le Taleka, Kangu, Ruiza, Donalda...

Nama je skučen prostor, mi mormamo da dovedemo igrača koji je slobodan, bez obeštećenja, stranac i da pritom hoće da dođe u Srbiju.

A neću uopšte da ulazim u to, da li ga je doveo Grof ili Terza. Zajedno smo ga doveli. Kritikujte nas i hvalite kako god hoćete, ali ako ti od osam stranaca, promašiš kod dvojice, Fibela i Edsona, a pogodiš kod šest stranaca, da li je to uspeh ili neuspeh?''
, pita se Terzić.

On podseća da klub nije u situaciji da mesecima prati igrača u inostranstvu, već se uglavnom bira između onih koji mogu da dođu bez obeštećenja. Čak su neki bili i ''otpisani'' u bivšim klubovima, a u Zvezdi su, pod vođstvom Miodraga Božovića prosto ''eksplodirali'' i klubu doneli određenu zaradu letošnjim transferima.

''Hajde sad opet da se vratimo unazad, koliki smo mi rizik preuzeli. Da li sam tog Kataija doveo kao promašenog igrača? Gde ga Olimpijakos pustio samo da ga ne gleda više.

Kakvu je startnu poziciju imao Katai kada je došao u Zvezdu? Kakvu je startnu poziciju imao Ibanjez kada je došao? Vi znate da je Dinamo pustio Ibanjeza pošto im ne treba, i otišao u mađarski Đer da igra, i odatle smo mi doveli Ibanjeza, kao slobodnog igrača i bez obeštećenja.

Hugo Vieira je u Torpedu iz Moskve dao tri gola za godinu dana. I to, sva tri gola iz penala, nijedan nije dao iz igre. Donald i Le Talek dovedeni iz Mordovije, ekipe koja je u donjem delu tabele i koja se raspada. Nama je Donald kičma i srce tima. Sad vidite koliko je tu dobrih stvari urađeno za minimalna ulaganja''
, objasnio je generalni direktor Crvene zvezde, a kompletan intervju ožete da čitate OVDE.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.