DEBEO DOSIJE UHAPŠENOG VOĐE NAVIJAČA Hapšen zbog droge, oružja, tuča... i BIZARNIH NAPADA NA POLICAJCE

Izvor: Blic, 28.Jun.2017, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DEBEO DOSIJE UHAPŠENOG VOĐE NAVIJAČA Hapšen zbog droge, oružja, tuča... i BIZARNIH NAPADA NA POLICAJCE

Uroš Avramović, jedan od vođa navijača Crvene zvezde, koji je uhapšen u ponedeljak u Beogradu, pobegao je iz kućnog pritvora kako bi izbegao izdržavanje kazne u KPZ u Sremskoj Mitrovici, saznaje "Blic".

Avramović je, kako saznajemo, bio u kućnom pritvoru zbog falsifikovanja dokumenata i nanošenja teških telesnih povreda.

Kako za "Blic" navode u Trećem osnovnom sudu, za Avramovićem je raspisana poternica 11. aprila ove godine, kada ga policija nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pronašla na adresi gde je do tada izdržavao deo objedinjene kazne od pet godina i dva meseca za ova dva postupka. Uhvaćen je na Autokomandi dva i po meseca nakon što je pobegao.

Avramović je pravosnažno osuđen na četiri godine i dva meseca krajem 2011. sa drugim navijačem Crvene Zvezde Veliborom Dunjićem zbog nanošenja teških telesnih povreda Andreju Čoguriću na splavu "Kalipso" 2008.

Njih dvojica najpre su bili osumnjičeni i prvostepeno osuđeni na osam godina zbog pokušaja ubistva, međutim Apelacioni sud mu je prepolovio kaznu.

Prema navodima prijave oni su posle kraće verbalne rasprave fizički nasrnuli na Andriju Čogurića, koji je sedeo na splavu. Udarali su ga nogama, rukama i flašama koje su bile na stolu, zbog čega je Čoguriću naprsla lobanja.

Nakon toga su iz pištolja ispalili nekoliko hitaca u pravcu Čogurića i pogodili ga u predelu leve podlaktice i desnog lakta, pa su se udaljili sa splava.

Druga presuda Avramoviću, kako saznajemo, odnosi se na falsifikovanje dokumenata i on je početkom oktobra 2014. pravosnažno osuđen na godinu i dva meseca.

U Trećem osnovnom sudu u Beogradu za "Blic" navode da je u objedinjenu kaznu od pet godina i dva meseca na koliko je Avramović osuđen uračunato vreme koje je proveo u pritvoru tokom 2004., 2008. i 2009. godine.

Inače, protiv Avramovića podneto je čak 15 krivičnih prijava za teška krivična dela, ali je osuđen samo za dva (?!).

Droga, oružje, tuče, tuče i tuče...

Tako je u aprilu 2005. godine policija protiv njega podnela krivičnu prijavu Okružnom tužilaštvu u Beogradu, zbog proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga.

U njegovom bogatom kriminalnom dosijeu je i krivična prijava zbog tuče ispred kluba "Zvezda", gde je Avramović učestvovao u tuči sa više NN lica, a potom je, kad je policija pokušala da interveniše, vikao na policajce i jednog od njih pljunuo u lice.

Takođe, prema još jednoj krivičnoj prijavi Uroš Avramović je 12. maja 2007. sa grupom navijača, došao u klub "Plastik" i odmah po ulasku počeo da stvara nered i izaziva tuču. Radnik obezbeđenja pogođen je flašom u glavu, a potom je u njega Avramović uperio pištolj, za koji nije imao dozvolu. Određeno mu je zadržavanje od 48 sati, ali je ukinuto već sutradan iz nepoznatih razloga.

Koliko je bio blizak sa Veliborem Dunjićem govori i činjenica da je Avramović 2006. godine napravio haos u Urgentnom centru, kada je došao da se informiše o povredama koje je zadobio Dunjić u tuči u beogradskom klubu "Undergraund". Tada je Avramović, nakon što je u Urgentnom ugledao policajce počeo da ih vređa i nekontrolisano da se ponaša, pri čemu je udarao u vrata ambulante. Kada su policajci pokušali da ga izvedu iz Urgentnog centra, Avramović je skočio na jednog od njih i ugrizao ga iznad levog uva, pa je drugog ujeo za nogu i potom ga glavom udario u predelu grudnog koša, od čega je policajcu napukla grudna kost.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.