Čović: Zvezda nije FMP, a ni KK Sledeća sezona!

Izvor: Vesti-online.com, 28.Feb.2015, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović: Zvezda nije FMP, a ni KK Sledeća sezona!

Košarkaši Crvene zvezde igraju jednu od najuspešnijih sezona u poslednjih skoro 20 godina. Osvojili su domaći Kup, ušli su u Top 16 fazu Evrolige, a suvereno su na prvoj poziciji ligaškog dela ABA lige sa samo jednim porazom i slove za glavne favorite za osvajanje šampionskog prstena, kao i titule prvaka Srbije.

Poprilično veliki uspeh za klub koji je pre samo nekoliko godina bio na ivici gašenja i stečaja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << dok se nije fuzionisao sa FMP-om. Prvi čovek kluba Nebojša Čović je otkrio kako je iz sadašnje perspektive izgledao početak, ali i sve ono što je u ovom trenutku aktuelno u odnosima sa Partizanom, ambicijama u budućnosti...

- Pre nego smo mi došli bilo je nekoliko pokušaja da Zvezda ode u stečaj. Situacija je tada bila izuzetno teška i klub je bio pred gašenjem. Dugovalo se 15,5 miliona evra, ali smo mi uključili eksperte sa Ekonomskog fakulteta, pravnike i napravili plan reorganizacije koji je odobrio Privredni sud. Stabilizovali smo klub, a koliko smo u tome bili uspešni pokazali su sadašnji rezultati - rekao je Čović.

U prethodnih više od decenije nekoliko puta se pokušavalo da oživljavanjem kluba sa Malog Kalemegdana zbog čega je i nastao pogrdni naziv za Zvezdu - KK Sledeća sezona, međutim, "alfa i omega" trostrukog uzastopnog osvajača Kupa Srbije smatra da je došao trenutak da se prestane sa time.

- Odavno je došao taj trenutak, ali zlim jezicima očigledno nije. Oni su čitav svoj život usmerili da budu takvi prema nama i mi tu ne možemo ništa - kazao je Čović koji se dotakao i toga što mnogi apostrofiraju da ovo nije prava Crvena zvezda, već FMP.

- Postoji samo Crvena zvezda, a takve priče nam drugi podmeću i oni ili ništa ne razumeju ili zbog svojih kompleksa prema Zvezdi ne žele da razumeju. Crvena zvezda sprovodi plan reorganizacije, sportska funkcija se sprovodi preko Crvene zvezde Telekom, a kao jedan nivo imamo razvojni klub kao FMP. Zvezda je jedna i jedinstvena.

U prethodnih par sezona bilo je dosta trvenja, prozivki i tenzija između crveno i crno-belih, a pre svega se tu misli na Čovića i trenera Partizana Duška Vujoševića. U poslednje vreme se prašina malo slegla, a ponajviše zato što iz redova vicešampiona Srbije više ne odgovaraju na provokacije.

- Shvatili smo da su to provokacije i pokušaj uvlačenja u ambijent u kome mi ne želimo da budemo. Nećemo više nasedati jer i kad odgovorimo, onda nas poistovete. Mi ne možemo da promenimo razmišljanje ljudi sa preko 50 godina i onda nema potrebe da gubimo vreme na to. Imam sasvim normalan odnos sa Danilovićem, Todorićem i Šilobadom - rekao je Ćović.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.