Čović: Vrhunska prevara i zamena teza

Izvor: RTS, 23.Nov.2014, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović: Vrhunska prevara i zamena teza

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda izrazio zabrinutost da je sve ovo unapred smišljeno. Izrazio je čuđenje zamenom teza i pokušajem prevare od strane Turaka. Mnogo čudnih stvari se desilo u Istanbulu. Očekuje se reakcija Evrolige.

Nebojša Čović je konstatovao da je bilo mnogo propusta u organizaciji. Pre svega mu nije jasno zašto >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su navijači dovedeni do hale, ako nisu želeli da ih puste unutra. Čović rekao je da turska policija snosi odgovornost za ubistvo navijača crveno-belih Marka Ivkovića pošto nije obezbedila adekvatne bezbednosne mere uoči meča protiv Galatasaraja u Evroligi.



"Dogodio se jako težak i užasan događaj. Odlazak navijača nije bio organizovan od strane kluba, ali čim smo čuli da će naše pristalice da se pojave u Turskoj odmah smo obavestili konzulat u Istanbulu, koji je ekspresno reagovao i obavestio Galatasaraj i policiju. Želim da izbegnem svaku manipulaciju za nastale događaje i postavim pitanje zašto je policija vodila navijače do hale, ako nisu smeli da uđu, a zna se da može da dođe do sukoba", rekao je Čović na konferenciji za medije na Malom Kalemegdanu.

„ Mnogo je čudnih stvari bilo u Istanbulu. Ne želim da kažem da je haos bio planiran ali nisu ispoštovani mnogi propisi Evrolige. Marko Ivković je napadnut i uboden sa leđa, dok je bežao od suzavca i turskih navijača, koji su bili ohrabreni tom situacijom. Galatasaraj nije hteo da proda karte našim pristalicama. Laž je da su sve karte bile rasprodate, što je svako i na TV-u mogao da vidi ", rekao je Čović.

On je dodao da se turski mediji hteli da spinuju događaj prenošenjem da su se navijači Crvene zvezde međusobno sukobili posle čega je ubijen Ivković.

"Bruka i sramota je da su se Zvezdini navijači sukobili između sebe. Da nismo možda godinama čekali da odemo u Istanbulu i izbodemo se međusobno? Znam da su Srbi generalno krivi za sve, ali budimo malo realni.

"Naš navijač (90.godište) bio je primoran da u policiji potpiše izjavu da se nesreća dogodila u međusobnoj tuči, što je skandal!", dodao je on.

Desilo se da je policija htela da odbije navijače Zvezde suzavcem i dimom, u kojem se dogodio napad domaćih navijača. Marko je uboden sa leđa, pošto je bio na začelju kolone i nije učestvovao u sukobu. Krenuo je da se povlači", rekao je Čović.

Čović je dodao da je sramotan odnos Galatasaraja prema Zvezdi, pošto turski tim nije imao nikakav kontakt sa delegacijom crveno-belih nakon dolaska na aerodrom u Istanbulu.

"Klub je iz Beograda stupio u kontakt sa Galatasarajem i želeli smo da platimo karte za navijače. Rekli su nam da ne možemo to da uradimo preko računa, već samo na biletarnicama, što smo i hteli. Posle smo u dopisu dobili da ne mogu ni to da prihvate jer karata nema, iako je u hali bilo 8.000 gledalaca od mogućih 12.000. Nekome je bilo bitno da ne uđu u halu", naveo je Čović.

Prvi čovek beogradskog kluba rekao je da je u dvoranu Abdi Ipekči ušlo 60 navijača Zvezde, ali i da su oni fizički napadnuti od navijača turskog tima, ali i verbalno od trenera Ergina Atamana.

Predsednik Zvezde se osvrnuo i na sramne izjave trenera Galatasaraja, Atamana: "Izjave i ponašanje trenera Atamana je sramno! Ceo meč je provocirao naše igrače, pogotovu Luku. Očekujem reakciju Evrolige".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.