Čeka se pravda: Suđenje osumnjičenom za ubistvo Ivkovića 16. januara

Izvor: Blic, 19.Dec.2014, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čeka se pravda: Suđenje osumnjičenom za ubistvo Ivkovića 16. januara

Suđenje Turčinu Kadriju Aktašu, osumnjičenom da je 21. novembra ubio navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića uoči košarkaške utakmice između Galatasaraja i beogradskog kluba, počinje 16. januara 2015. godine, prenose "Večernje novosti".

Protiv njega je podignuta optužnica za krivično delo ubistvo sa predumišljajem, dok se još šestorica državljana Turske terete za pomaganje u izvršenju krivičnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dela.

U Ministarstvu spoljnih poslova Srbije su potvrdili Novostima da je Javno tužilaštvo u Istanbulu polovinom decembra obavestilo Generalni konzulat Srbije da je protiv "jednog turskog državljanina podignuta optužnica za ubistvo sa predumišljajem".

"Sva suđenja će biti otvorena za javnost, osim ukoliko sudija ne proceni da postoje ograničavajući faktori", rekli su u Ministartsvu spoljnih poslova Srbije.

Prvo ročište je zakazano za 16. januar 2015. godine, u Porotnom sudu Istanbula.

Navijač Crvene zvezde Marko Ivković (25) ubijen je 21. novembra u Istanbulu u gužvi ispred sportske arene Abdi Ipekči, uoči evroligaške utakmice između Crvene zvezde i Galatasaraja.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Suđenje za ubistvo Marka Ivkovića 16. januara

Izvor: RTS, 19.Dec.2014

Turčin Kadri Aktaš, osumnjičen za ubistvo navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića, naći će se na osuđeničkoj klupi 16. januara 2015. godine, saznaju "Večernje novosti"...Protiv Aktaša je podignuta optužnica za krivično delo ubistvo sa predumišljajem, dok se još šestorica državljana Turske...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.