Burić: Imamo kvalitet da pobedimo Zvezdu u Beogradu

Izvor: Blic, 24.Apr.2014, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Burić: Imamo kvalitet da pobedimo Zvezdu u Beogradu

Vaterpolista Radničkog Damir Burić rekao je da Kragujevčani moraju da pobede Crvenu zvezdu u Beogradu, ukoliko žele da osvoje prvenstvo Srbije.

"Imamo kvalitet da pobedimo Zvezdu u Beogradu, iako do sada to nismo uspeli. Moraćemo to da uradimo ako želimo titulu, jer je, nažalost, prednost domaćeg terena na njihovoj strani", rekao je Burić za zvanični sajt kluba.

Finalna serija plej-ofa domaćeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << šampionata izmedju Crvene zvezde i Radničkog počeće sutra od 18.30 sati na beogradskom plivalištu Tašmajdan.

"Najbitnije je da ne dozvolimo jeftine golove, kao što je to bio slučaj u prethodnim utakmicama, i da broj grešaka smanjimo na minimum", dodao je Burić.

Crveno-beli su prošle sezone tek u odlučujućem susretu iskoristili prednost domaćeg terena, koju će imati i ovoga puta.

"Domaći teren je uvek donosio prevagu, ali smo svaki put bili blizu pobede, tako da ni ta prednost ne mora ništa da znači. Često je presudjivao faktor sreće, pa bi to moglo da se desi i ovoga puta. Dosta dobro se poznajemo i sigurno je da neće manjkati želje i agresivnosti", kazao je golman Radničkog Zdravko Radić.

Golman Kragjuevčana kazao je da njegova ekipa mora da bude koncentrisana na svoju igru i da ne podlegne pritisku.

"I oni i mi baziramo igru na dobroj odbrani, pa verujem da će bliži pobedi biti onaj tim koji bude imao više koncentracije u defanzivi. Zvezdu će nositi jaka podrška sa tribina, ali se nećemo obazirati na to. Igraćemo našu igru, koju gradimo već duže vreme", rekao je Radić.

Ekipa Radničkog se za finalnu seriju plej-ofa pripremala kroz sparing sa zagrebačkom Mladosti, u okviru kog su u kragujevačkom plivalištu Park odradili četiri zajednička treninga.

U okršajima ovogodišnjih finalista gost nikada nije uspevao da trijumfuje. Finalna serija igra se na tri dobijene utakmice.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.