Božović otkrio promene za duel sa BSK Borčom

Izvor: Mondo, 25.Okt.2016, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Božović otkrio promene za duel sa BSK Borčom

Stefan Milošević će konačno debitovati za Crvenu zvezdu, ali ne i njegov imenjak Ilić.

Foto: MONDO/Jovan Terzić

Crvena zvezda i BSK Borča sastaće se u sredu u 16 časova na stadionu Rajko Mitić u utakmici osmine finala Kupa Srbije.

Aktuelni šampion i vodeći tim Superlige ne bi trebalo da ima težak posao protiv prvoligaša, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koji je u negativnoj seriji od pet utakmica bez pobede (četiri poraza i remi), ali trener Miodrag Božović, poučen prošlogodišnjim iskustvom kada su crveno-beli doživeli debakl na svom stadionu od čačanskog Borca (1:5), poziva na oprez.

"Jedan od ciljeva ove ekipe je da osvoji Kup, ali iskustvo nas uči da moramo da budemo oprezni. Neće biti lako, jer svako voli da nešto napravi u Kupu. Nadam se, normalno, da ćemo biti bolji i pobediti, jer bi sve osim naše pobede bilo katastrofa", poručio je Božović na konferenciji za medije.

Trener crveno-belih kaže da je dobro upoznat sa kvalitetom protivničkog tima, jer u njemu ima nekoliko igrača poniklih u Zvezdi.

"Gledao sam BSK protiv Mačve. Ekipu poznajem jer je bilo nekoliko igrača koji su trenirali sa nama. Iličić i Marinković su bili sa nama na pripremama u Sloveniji pre godinu dana. Ima tu još igrača poniklih u Zvezdi. Tripković je možda i njihov najbolji igrač. Špic, koji je dao dosta golova, robusan je i dobar u skoku. Sigurno da će za sve te igrače ponikle u Zvezdinoj školi to biti dodatan motiv da pruže maksimum, ali bez da ikoga uvredim, da su bili bolji - ostali bi u Zvezdi", ocenio je Božović.

Govoreći o svom timu, rekao je da su spremni svi osim povređenog Gelora Kange, a najavio je da će Stefan Milošević, koji je letos došao iz subotičkog Spartaka, dobiti priliku da debituje i to igrajući od prvog minuta.

"Igraće (Stefan) Milošević i Andrija Luković sigurno od početka. Pokušaću da tim igračima, koji nisu imali minutažu do sada, pružim šansu. To su naši igrači, mladi i talentovani, ovo je utakmica da dobiju šansu, mada je prava šansa tek kada igrač odigra četiri-pet utakmica u kontinuitetu, ali teško je svima davati takvu priliku i zato pokušavamo da nađemo neko rešenje", objasnio je Božović.

Za razliku od Miloševića, njegov imenjak Ilić, koji je takođe došao iz Spartaka, još će morati da sačeka na prvi zvaničan nastup u crveno-belom dresu.

"Vijeira se oporavio i igraće sigurno. Tu su još Orlandić i Sikimić, teško je u ovom trenutku računati na Ilića, ali sigurno ćemo do kraja sezone pokušati i njega da ubacimo u ekipu".

Promena bi mogla da bude i među stativama...

"Manojlović je osetio bol u Subotici i videćemo da li će biti spreman ili će braniti Supić ili Kahriman", otkrio je Božović.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.