Božović: Nije ovo boj na Kosovu

Izvor: Danas, 01.Jul.2015, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Božović: Nije ovo boj na Kosovu

Beograd - Prvi put u bogatoj istoriji fudbaleri Crvene zvezde počinju takmičenje u Evropi od prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, ranije nego ikada od osnivanja kluba 1945. godine. Crveno-beli će ugostiti Kairat iz Kazahstana na stadionu „Rajko Mitić“, a početak utakmice je u 20.45 časova. Iako juče nije bilo gužvi ispred blagajni na našem najvećem stadionu, novi trener našeg najtrofejnijeg kluba Miodrag Grof Božović očekuje veliku podršku sa tribina.

- Dobili >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << smo najtežeg mogućeg protivnika, a njihova prednost su forma i fizička spremnost, jer im je prvenstvo u jeku. Ali, bez obzira na to, naš stadion ima neku magiju, a posle duže vremena pruža se prilika da Zvezda konačno napravi nešto u Evropi. U ovakvim duelima biće potrebna i sreća, a još dok sam na terenu nosio crveno-beli dres znam kakav je adrenalin kada se igra pred velikim brojem navijača. Očekujem dosta naroda. Želja nam je da igramo agresivno, da ne primimo gol i pobedimo sa dva-tri razlike. To bi bilo idealno, ali smo svesni da nam neće biti lako – naglasio je Božović.

Iskusni crnogorski stručnjak koji se dokazao u Rusiji, dobro je skenirao ekipu Kairata, rekavši da tim iz Almatija ne smeju nikako da potcene, ali ni precene.

- Odlično poznajem njihovih nekoliko igrača koji su igrali u Rusiji, i radi se o kvalitetnim individualcima. Imaju sličan stil igre Dinamu iz Kijeva iz vremena Lobonovskog, ali naravno uz značajno slabiji kvalitet. Nikada ne najavljujem sastav tima, pa ne želim da kažem ni da li će od početka u timu biti dvojica novajlija koji imaju pravo nastupa, Rendulić i Izraelac Vered, jer bi to onda čuli i u taboru rivala. Ne volim kada se nekoj utakmici daje istorijski značaj, pa nije ovo boj na Kosovu! Ako bismo tako razmišljali, onda lako možemo da nastrdamo. Smatram da je naša prednost što prvu utakmicu igramo na Marakani, pogotovo što Kaitar kao domaćin nema veliku posetu. Forsiraću samo najbolje igrače koje budem imao na raspolaganju, s krajnjim ciljem da osvojimo duplu krunu u Srbiji – zaključio je Božović.

Gosti iz Kzahstana su sinoć od 20 časova odradili trening na glavnom terenu Marakane, a u njihovom taboru priželjkuju da mogu da prirede iznenađenje i budu bolji od bivšeg prvaka Evrope i sveta, što bi bio najveći uspeh u istoriji kluba koji je bio i član elitnog takmičenja u bivšem Sovjetskom savezu, i to kao jedini iz Kazahstana.

Sudi Poljak Frankovski

Stadion: „Rajko Mitć“ u Beogradu. Kapacitet: 53.000 mesta. Sudija: Bartoš Frankovski (Poljska). Početak utakmice Crvena zvezda – Kairat (Kazahstan) u 20. 45 časova (TV Arena sport 1).

Crvena zvezda: Rajković, Cvetković, Andjelković, Pavićević, Rendulić, Savićević, Stojanović, Vered (Gavrić), Katai, Parker, Orlandić. Trener: Miodrag Božović (Crna Gora).

Kairat: Plotnikov, Marković, Gorman, Soareš, Kuantajev, Plijev, Isajel, Li, Kuat, Islamhan, Gohu. Trener: Vladimir Vajs (Slovačka).

Sutra predstavljanje Ibanjeza

Dugogodišnji fudbaler zagrebačkog Dinama Luis Ibanjez, za koga je bio zainteresovan i Partizan, sutra će zvanično biti predstavljen kao novi fudbaler Crvene zvezde. Argentinac će potpisati trogodišnji ugovor sa crveno-belima.

Šekularac bojkotuje Skupštinu

Druga Zvezdina „zvezda“ i legendarni fudbaler Dragoslav Šekularac neće doći na današnju redovnu sednicu Skupštine FK Crvena zvezda, zakazanu za 16 časova u Medija centru na Marakani. Šekularac je juče bio u klupskom restoranu na stadionu „Rajko Mitić“ i pun gorčine je rekao da će bojkotovati Skupštinu, kako je istakao, sve dok čelnici kluba budu i dalje imali nedopustiv odnos prema njemu kao jednom od najvećih pojedinačnih simbola Zvezde.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.