Božović: Imamo kvalitet da se borimo za titulu

Izvor: Politika, 30.Jul.2015, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Božović: Imamo kvalitet da se borimo za titulu

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju Radnički iz Niša u trećem kolu domaćeg šampionata (20 č)

Fudbaleri Crvene zvezde odigraće večeras prvu utakmicu u domaćem šampionatu pred domaćim navijačima protiv Radničkog iz Niša (20 č). „Crveno-beli” utakmicu trećeg kola dočekuju kao četvrti na tabeli sa četiri osvojena boda. Posle ubedljive >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << pobede u prvom kolu protiv OFK Beograd (6 : 2) u drugom kolu su odigrali bez golova protiv novog prvoligaša Metalca. Sa druge strane, Radnički ima polovičan učinak, po jednu pobedu i poraz.

– Utakmica nam je veoma važna, naročito nakon remija u Gornjem Milanovcu. Neće biti nimalo lako jer je Radnički u prva dva kola prikazao dobar fudbal. Čak su utakmicu koju su izgubili u Čačku, odigrali bolje nego narednu protiv OFK Beograd. U prvih 60 minuta su imali devet udaraca na gol, dobre prilike, a izgubili su. Najveća opasnost nam preti od Trifunovića, koji dobro skače, dobro brani loptu. Često igraju „dugim loptama” na njega. Sigurni su u odbrani, imaju jake i visoke štopere. Iskusna su ekipa, ne smemo da se opustimo. Važno je da pobedimo kako bi se svi oni koji nas kritikuju i koji svaki dan izmišljaju nove afere malo smirili – rekao je trener Miodrag Božović.

On dodaje da je sasvim očekivano da klubovi igraju nerešeno ili da izgube.

– Gde god da sam radio, sasvim je normalno bilo da ekipa igra nerešeno ili da izgubi. Jedino je ovde kada igrate nerešeno kao da ste izgubili titulu. To je novost za mene, tek smo odigrali dva kola.

Na pitanje da li je u Zvezdi zatekao lošiji igrački kadar nego što je očekivao Božović je odgovorio:

– Kada se preuzme klub, bez obzira na to kakve igrače zateknete, više nema kukanja. I dalje tvrdim da imamo kvalitet i da ćemo učiniti sve da budemo prvi. Imali smo poteškoće zbog kasnijeg dolaska mnogih igrača. Mislim da smo kompletirali tim, nedostaje nam još jedan-dva igrača. Verujem da možemo da se borimo za titulu.

Fudbaler sredine terena Aleksandar Katai kaže da očekuje bolju utakmicu u odnosu na meč u Gornjem Milanovcu.

– Očekuje nas teška utakmica. Mislim da možemo da pobedimo i da se vratimo posle remija sa Metalcem. Naše je da damo maksimum. Želeo bih da pozovem navijače da dođu u što većem broju i pruže nam podršku. Očekujem i da budemo efikasniji. Ne mogu nikoga od saigrača da krivim što nismo uspeli da postignemo mnogo golova, osim samog sebe. Verujem da nam je naredna utakmica prilika da popravimo utisak.

Trener Božović zbog povreda neće moći da računa na Petra Orlandića i Zorana Rendulića. Aleksandar Luković će za dve nedelje moći da se priključi ekipi.

Ulaz na stadion „Rajko Mitić” će biti besplatan za severnu, zapadnu i istočnu tribinu. Iz kluba apeluju na navijače da dođu ranije kako se ne bi stvarala gužva, kao i da sportski navijaju.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.