Boli me kad vidim gde su Hrvati, kojima smo radili šta smo hteli

Izvor: Vesti-online.com, 28.Dec.2014, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Boli me kad vidim gde su Hrvati, kojima smo radili šta smo hteli"

Nekadašnji reprezentativac Srbije i igrač Verone Boško Janković trenutno oporavlja se od preloma potkolenične kosti i ne gubi nadu da će se još jači vratiti na teren. Većina ljubitelja fudbala na pomen bivšeg veziste Crvene zvezde će reći: kakav je igrač mogao da bude da ga povrede nisu sprečile. Ipak, problemi sa povredama nisu ono što Jankovića najviše boli.

Kao učesnik tri EP za mlade (jedini >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << uz Baneta Ivanovića) na kojima su "orlići" dva puta igrali finale i jednom polufinale, Janković je bio projektovan za budućnost nacionalnog tima Srbije.

"Malo me boli kada vidim tu generaciju Hrvatske koju smo mi lagano pobeđivali, kako je izgurala i napravila velike rezultate. Basta i ja smo u toj utakmici protiv Modrića, Kranjčara, Eduada, Ćorluke i kompanije bukvalno igrali duple pasove petama, radili smo šta smo hteli... A, to su sve isti igrači. Modrić je i tada bio takav tip igrača, samo što je imao zdravu okolinu oko sebe i napredovao je. Ali, očigledno da smo mi imali drugačiji tretman. Nikada reprezentacija nije dobila ono što je trebalo od nas koji smo blistali u mladoj selekciji. Osim Baneta i Kolarova, sada i Baste. Krivo mi je kada vidim Hrvate kako im ide. Dobri su, prave dobre rezultate, u vrhu su evropskog fudbala, a mi smo nestali. Zato kažem da svako treba da odgovara za svoje izbore. Zato se i nismo kvalifikovali za poslednja takmičenja. Dva smo propustili, a sada i u trećem imamo probleme“, konstatuje Janković tužnu sliku reprezentativnog fudbala u Srbji.

Ne veruješ u ovu generaciju?

"Ne kažem da su ovi mladi momci loši fudbaleri. Uopšte to ne mislim. Veliki su potencijal, svi su dobri fudbaleri i dobri momci. Ali, ne možeš da očekuješ od nekog ko ima 20 godina da ti iznese teret odlučujućih utakmica. Znam po sebi i kako je bilo kada sam ja bio mlad. Znam da sam bio srećan da odigram i minut. Ovi mladi igrači su prerano gurnuti u vatru. Ne zato što su to oni hteli, već zato što su to umesto njih odlučili neki drugi ljudi. Zato valjda i postoje selekcije koje treba da se prođu, a ne da se preskaču razredi. Na kraju smo videli do čega je to dovelo. Ali, neka svako snosi odgovornost za svoje postupke i izbore“, rekao je, između ostalog, Boško Janković.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.