Bobi MVP, Vilijams najbolji asistent

Izvor: Vesti-online.com, 20.Dec.2014, 02:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bobi MVP, Vilijams najbolji asistent

Košarkaši Crvene zvezde Telekom ostvarili su veliki uspeh plasmanom u Top 16 fazu Evrolige sa drugog mesta u grupi. Izvanredne igre izabranika Dejana Radonjića i skor od šest pobeda i četiri poraza nisu mogle da proteknu bez sjajnih individualnih učinaka crveno-belih, a samim tim i priznanja za igrače Zvezde.

Boban Marjanović od početka sezone igra izvanredno, a o tome najbolje svedoči njegov učinak >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u Evroligi. Naime, visoki centar Crvene zvezde Telekom je na deset evroligaških mečeva beležio u proseku dabl-dabl učinak od 16.8 poena i 10.7 skokova što mu je donosilo prosečan indeks 24.9.

Marjanović je sa tim indeksom uspešnosti ubedljivo najkorisniji igrač prve faze najjelitnijeg takmičenja jer je njegov prvi pratilac prvotimac Albe Džamel Meklin sa prosečnim indeksom 21. Takođe, Marjanović je najbolji skakač prvog dela Evrolige sa učinkom koji je za čak 3.4 skoka po utakmici veći od prvog pratioca Šejna Lavala iz Dinamo Sasarija koji je imao 7.3 uhvaćene lopte po meču.

Dominantni Boban Marjanović nije jedini igrač Crvene zvezde Telekom koji je zablistao individualnim učinkom. Drugi među jednakima koga bi trebalo posebno istaći je Markus Vilijams koji je najbolji asistent prvog dela Evrolige. Naime, američki organizator igre je sa 6.9 uspešnih dodavanja po meču na najbolji način ispoljavao svoju kreativnost i često ostavljao bez daha publiku širom Evrope.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Bobi i Markus Vilijams – vladari Evrolige

Izvor: RTS, 20.Dec.2014

Prvu fazu elitnog košarkaškog takmičenja obeležila su čak dva igrača mladog tima Crvene zvezde. Dominantni Boban Marjanović, najbolji skakač i MVP prve faze, i lucidni Markus Vilijams, najbolji asistent dosadašnjeg dela Evrolige...Košarkaši Crvene zvezde Telekom su – plasmanom u Top 16 fazu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.