Bjelica za MONDO: Mi istrošeni, Volters pojačanje

Izvor: Mondo, 28.Okt.2016, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bjelica za MONDO: Mi istrošeni, Volters pojačanje

Pričali smo s košarkašem Crvene zvezde neposredno po završetku meča u OAKA dvorani, u kojoj su crveno-beli "prvo izgubili, pa zaigrali".

Foto: MN Press

Dvomeč sa višestrukim prvacima Evrope u tri dana mlad i još "nedovršen" tim Crvene zvezde završio je pobedom kod kuće i porazom u gostima.

Već posle prvih 10-15 minuta igre u OAKA dvorani bilo je jasno da su crveno-beli istrošeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << istrčali na parket u Atini i da je preokret u nastavku gotovo nemoguć, što se i potvrdilo kasnije iako je tim Dejana Radonjića u jednom trenutku solidno nadoknadio zaostatak iz prvog dela.

Posle drugog poraza u četiri kola reformisane Evrolige, razgovarali smo sa Milkom Bjelicom, koji je izneo sveže utiske pred put u Beograd.

"Posle velike pobede nad Barselonom mislim da su i očekivanja bila velika pred ovu utakmicu", slegao je ramenima (krilni) centar šampiona Srbije i sumirao 40 minuta košarke sa timom protiv kojeg je Zvezda imala tri pobede u nizu iz prethodne tri sezone.

"U prvom poluvremenu smo mnogo grešili i u odbrani i u napadu, nismo igrali našu igru. To je na kraju bio glavni faktor poraza. Potom, u drugom delu pokazali smo veću agresivnost, došli smo do naše igre u jednom periodu, što nam je omogućilo da smanjimo prednost Panatinaikosa, ali nažalost to nije bilo dovoljno jer je razlika iz prvog poluvremena bila prevelika", konstatovao je Bjelica, strelac 12 poena.

(pročitajte šta je rekao i trener ekipe Dejan Radonjić)

O razlozima "brzog" poraza...

"Sigurno da ima mnogo faktora koji su uticali na to, pre svega ovo je mlada ekipa, prekjuče smo kasno uveče igrali utakmicu i mislim da je, takođe, umor bio bitan faktor. Dosta smo se potrošili u sredu...", prokomentarisao je i nadovezao se:

"Pored toga, moguće da je i Panatinaikos pozitivno odreagovao na promenu trenera, što je tipično da ekipe posle smene prvih nekoliko kola odigraju bolje nego do tada. Sve to skupa mogao bi da bude razlog naše slabe partije na startu".

O Nejtu Voltersu, koji je debitovao večeras u crveno-belom dresu posle svega dva treninga sa ekipom...

"Posle dva treninga pružio je dosta, sigurno", rekao je Bjelica.

"Teško mu je da odjednom uđe u ritam, jer nije bio sa nama od početka priprema, ali uprkos tome mislim da će biti veliko pojačanje za nas. Imamo mnogo utakmica u narednom periodu, biće nam potrebni igrači u rotaciji. Uz Jovića, mislim da Volters može mnogo da doprinese našoj igri u budućnosti", zaključio je košarkaš koji bi, ukoliko Crvena zvezda u narednom periodu sezone angažuje još jednog igrača na poziciji centra, mogao u budućnosti više minuta da provodi na svojoj prirodnoj poziciji, "četvorke".

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.