BLIC SAZNAJE Zvezda odlaže izbore za mesec dana

Izvor: Blic, 06.Okt.2015, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"BLIC" SAZNAJE Zvezda odlaže izbore za mesec dana

Upravni odbor Crvene zvezde će na večerašnjoj sednici (20 časova) doneti odluku da se izbori najavljeni za 11. oktobar odlažu najverovatnije za mesec dana, a sve to sa namerom da se sve procedure predviđene aktima kluba maksimalno ispoštuju.

Na taj način bi svi budući kandidati za predsednika kluba imali mnogo jasniju i čistiju situaciju prilikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << eventualne kandidature. Takođe, procena je da je za dugom opterećenu Zvezdu veoma bitno da se sva normativna akta kluba poštuju i da sistemi unutar kluba maksimalno funkcionišu.

Razlog takvoj odluci je bio u mnogim pravnim nejasnoćama pre svega vezanim za članstvo pred ove izbore pa je prema saznanjima “Blica” postignut konsenzus među svim “uečesnicima” predizbornih dešavanja u klubu. Predsednik Mijailović, direktor Terzić, ali i bitni članovi Upravnog odbora poput Nebojše Čovića i Petra Škundrića su veoma blizu dogovora da se izbori odlože za mesec dana koliko je prema procenama neophodno da se sva pitanja regulišu.

Takav epilog je postao još izvesniji kada je sinoć potpredsednik kluba u ostavci Slaviša Kokeza pozvao sve na jedinstvo i odlaganje izbora.

U tom slučaju klub bi išao na sazivanje vanredne Skupštine kluba na kojoj bi se regulisao statu kluba kao i pravilnik o izborima i jasno bi se precizirali svi detalji vezano za nove i sve buduće izbore. Takođe tada bi i predsednik Mijailović stavio svoj mandat skupštini na raspologanje pa bi i na taj način bila poštovana procedura za predsedničke izbore.

Ideja je da Skupština odobri sva dosadašnja učlanjenja kao i da postavi jasan datum do kada će navijači još moći da se učlane u klub, ali bi služba za članstvo kluba dobila zadatak da pretrese liste članova u slučaju da postoje takozvani “botovi”, odnosno ljudi koji su bez svog znanja učlanjeni u klub i čijim glasovima bi moglo da se manipuliše.

U toj i takvoj siuaciji nikakve tužbe ne bi remetile izbore i Zvezda bi dobila rukovodstvo sa najširom mogućem podrškom i punim legitimetetom da vodi klub. Naravno navijače program kandidata pa postoje i ideje da se oni obavežu da najvnu prezentaciju istih.

Klub bi na taj način očuvao maksimalan kredibiltet i nastavio nesmetano funkcionisanje.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(NE)OZBILJNO: Crvena zvezda odlaže izbore!

Izvor: HotSport.rs, 06.Okt.2015

Fudbalski klub Crvena zvezda trebala je 11. oktobra da održi predsedničke izbore, ali do toga, izgleda, ipak neće doći.. . Kako piše ‘Blic, Upravni odbor FK Crvena zvezda će na večerašnjoj sednici u Ljutice Bogdana doneti odluku da odloži predsedničke izbore, najavljene za 11. oktobar, za...

Nastavak na HotSport.rs...

Mijailović: Nećemo da odlažemo izbore, čekamo kandidature do ponoći

Izvor: Blic, 06.Okt.2015

Posle informacija da će Upravni odbor Crvene zvezde na večerašnjoj sednici odložiti izbore planirane za 11. oktobar oglasio se i predsednik kluba Svetozar Mijailović koji tvrdi da odlaganja neće biti...- S obzirom na informacije koje su objavljene da će UO večeras odložiti izbore za predsednika...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.