ABA: Zvezda demolirala Solnok, produžila jedan, a oborila drugi rekord (FOTO)

Izvor: HotSport.rs, 01.Feb.2015, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA: Zvezda demolirala Solnok, produžila jedan, a oborila drugi rekord (FOTO)

Košarkaši Crvene zvezde su nastavili pobednički niz u Jadranskoj ligi pošto su bez imalo muke u meču 20. kola pred oko četiri hiljade navijača u Pioniru savladali Solnok sa 90:47 (15:14, 21:8, 22:8, 32:17) što je najubedljiviji trijumf u ovom takmičenju koji je i do sada bio u rukama crveno-belih.

Gosti iz Mađarske su ravnopravan rival bili samo u prvih 10 minuta kada su posle početnog vođstva crveno-belih >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << uspeli da naprave kratkotrajni preokret (13:14), ali to je bilo sve što su uradili u ovom meču.
Iako bez povređenog Jovića i bolesnog Lazića izabranici Dejana Radonjića su pokazali zbog čega su najbolja defanzivna ekipa na ovim prostorima pošto su Solnoku u drugoj i trećoj deonici dozvolili da postigne svega 16 poena, po osam u obe četvrtine.
FOTO: STARSPORT Već nakon treće deonice prednost tima sa Malog Kalemegdana je iznosila ogromnih +28 pa je bilo vremena i za atraktivne poteze koji su često okupljene navijače podizali na noge. U atrakcijama kao po običaju su prednjačili Dangubić i Kalinić, ali nisu zaostajali ni kapiten Mitrović i centar Cirbes.
Partiju sezone pružio je Nikola Rebić koji je maksimalno iskoristio priliku koja mu je pružena, pošto je Markus Vilijams u igri proveo samo sedam minuta. Mladi plejmejker je ubacio 12 poena, a pored toga je imao šest skokova i tri asistencije. Najefikaniji je bio Cirbes sa 13 poena, a dvocifren učinak su imali još Dangubić, Kalinić, Blažič i Dženkins koji su ubacili po 10. Na drugoj strani Džons je ubacio 16, a Milošević 11 poena.
FOTO: STARSPORT Crvena zvezda je sada na samo dva trijumfa od rekorda koji je u sezoni 86/87 u prvenstvu Jugoslavije ostvarila Cibona odnosno nedostaje joj samo još jedna pobeda da overi prvo mesto uoči plej-ofa u ovoj sezoni.
FOTO: STARSPORT hotsport.rs

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezda ponizila Solnok, Dangubić "posterizovao" nejake Mađare! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 01.Feb.2015

Crveno-beli protiv mađarskog predstavnika ostvarili najubedljiviju jadransku pobedu ove sezone - 90:45..Solnok je bio samo predjelo, gurmanski apetit navijača košarkaši Crvene zvezde moraće da zadovolje skidanjem skalpa litvanskom Žalgirisu. Teror nad rivalima u ABA ligi tim Dejana Radonjića nastavio...

Nastavak na MozzartSport.com...

ABA: Rekordna pobeda Zvezde! Crveno-beli "pokidali" obruče u Pioniru! (FOTO)

Izvor: Sportal.rs, 01.Feb.2015

Košarkaši Crvene zvezde Telekom naneli su Solnoku težak poraz u 20. kolu ABA lige - najubedljiviji u istoriji takmičenja, rezultatom 90:47 (15:14, 21:8, 22:8, 32:17), i nastavili dugi niz bez poraza koji traje od prvog kola!..Utakmica u "Pioniru" bila je praznik za oči ljubitelja košarke!..Od samog...

Nastavak na Sportal.rs...

Zvezda nastavlja da ruši rekorde

Izvor: RTS, 01.Feb.2015

Košarkaši Crvene zvezde su savladali Solnok i tako u 20. kolu ABA lige stigli do 20. pobede. Na meču u Pioniru, pred oko 4.000 gledalaca, igrači Dejana Radonjića ostvarili su najubedljiviji trijumf u istoriji regionalnog takmičenja – 90:47. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.