Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Jul.2015, 08:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učesnici Marša mira iz Sarajeva krenuli prema Srebrenici

Učesnici Marša mira "Sarajevo-Nezuk-Srebrenica" krenuli su jutros iz Sarajeva na osmodnevni put dug više od 240 kilometara u spomen na nekoliko hiljada Srebreničana koji su jula 1995. godine prešli put od skoro 100 kilometara da bi pronašli spas u Tuzli.

Jedan od organizatora Marša Muhamed Papić kazao je da je ovo četvrta godina da Sindikat BH Telecoma organizira ovakav pohod.

- Ove godine iz Sarajeva kreće oko 70 učesnika, ali očekujemo da će nam se pridružiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << još ljudi - kazao je Papić.

Prvog dana je planirano pješačenje 24 kilometra, a prespavat će u planinarskom domu "Ozren", kao i prošle godine. Drugog dana planirana je trasa u dužini od 22 kilometra na relaciji Draževići- Krivajevići-Bakići-Olovo do doma Ponijerka. Trećeg dana planirano je noćenje u planinarskom domu "Javorje", a četvrtu večer prespavat će na Jelovom brdu.

Papić naglašava da će se tradicionalnom Maršu mira koji kreće iz Nezuka priključiti 8. jula, a u Potočare planiraju stići 10. jula.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Krenuo "Marš mira" od Sarajeva do Srebrenice

Izvor: Mondo, 03.Jul.2015

Učesnici "Marša mira" krenuli su jutros iz Sarajeva na osmodnevni put od 240 kilometara u spomen na nekoliko hiljada Srebreničana koji su jula 1995. godine prešli put od skoro 100 kilometara da bi našli spas u Tuzli...Foto: iStock..  U Na Marš mira "Sarajevo-Nezuk-Srebrenica"  iz Sarajeva kreće...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.