Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Apr.2016, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska: Udari iz vazduha na položaje PKK

Turska vojska izvršila je udare iz vazduha na logističke položaje kurdskih militanata u ruralnim dijelovima na jugoistoku Turske i sjevera Iraka, izjavili su danas bezbjednosni izvori.

Isti izvori navode da je 20 aviona poletjelo iz vazdušne baze Dijarbakir i da je gađalo skladišta hrane i naoružanja za pripadnike Radničke partije Kurdistana (PKK) u mjestima Hakurk, Avasin i Kandil na sjeveru Iraka.

Izvori ističu da su nakon dojava u dva navrata bombardovane >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << lokacije u provinciji Sirnak, nedaleko od granice sa Irakom.

Turska vojska u proteklih dvije i po godine kada su propali dogovori o prekidu vatre i mirovni proces sa PKK često vrši udare iz vazduha u oblastima na sjeveru Iraka.

Od tada je poginulo više hiljada militanata i nekoliko stotina civila i vojnika, ali vlasti odbjaju da se vrate za pregovarački sto sa PKK koju smatraju terorističkom organizacijom.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Turska bombardovala položaje PKK

Izvor: Beta, 30.Apr.2016

Turska vojska saopštila je danas da je tokom noći bombardovala centre kurdskih pobunjenika u severnom Iraku i jugoistočnoj Turskoj.U napadima je uništeno nekoliko bunkera i skloništa pobunjenika, navodi se u saopštenju koje je objavila agencija Anadolija.  Skoro tri sata bombardovani su ciljevi...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.