Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Jan.2015, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svjetski zvaničnici počeli da pristižu u Rijad

Svjetski lideri i pripadnici kraljevskih porodica počeli su danas da stižu u Saudijsku Arabiju kako bi izrazili saučešće zbog smrti kralja Abdulaha, koji je preminuo juče rano ujutru u 91. godini, posle skoro dvije decenije upravljanja zemljom.

Uprkos velikih tenzija i dubokom rivalizmu između dvije nacije, šef iranske diplomatije Mohamad Džavad Zarif bio je jedan od prvih koji su stigli u kraljevinu kojom vladaju suniti. Zarifa je na aerodromu dočekao sin kralja Abdulaha, princ >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Turki, guverner Rijada.

Kralj Salman, koji je preuzeo tron, trebalo bi da u narednim danima primi i američkog predsjednika Baraka Obamu, egipatskog šefa države Abdel-Fataha el Sisija, japanskog princa Naruhita, španskog kralja Filipa Šestog, jordanskog kralja Abdulaha, danskog princa Frederika, holandskog kralja Vilijem-Aleksandra, kao i princa Čarlsa iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Svetski lideri u Rijadu

Izvor: VOA, 24.Jan.2015

Iranski ministar spoljnih poslova Mohamad Džavad Zarif mežu prvima doputovao u Saudijsku Arabiju, predsednik Obama skrtio posetu Indiji i dolazi u utorak....Svetski lideri okupljaju se u Saudijskoj Arabiji da odaju poštu kralju Abdulahu, koji je juče preminuo, pošto je prethodno bio hospitalizovan...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.