Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Mar.2015, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor AP-a traži da ubistvo novinara bude ratni zločin

Predsednik i izvršni direktorameričke novinske agencije Asošiejted pres Geri Pruit apelovao je danas da se izmene međunarodni propisi kako bi se ubistvo ili otmica novinara proglasili za ratni zločin.

Pruit je ocenio da je potreban novi sistem zaštite novinara dok izveštavaju o sukobima u kojima su sve češće meta ekstremističkih grupa.

Prošle godine je poginuo 61 novinar na zadatku, prema podacima Komiteta za zaštitu novinara. Među njima su bila četiri novinara >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << AP-a.

Jednu fotoreporterku američke agencije ubio je policajac dok je izveštavala s izbora u Avganistanu. Policajac je prvobitno dobiosmrtnu presudu, ali je juče Vrhovni sud tu kaznu preinačio u 20 godina zatvora.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Direktor AP: Ubistvo novinara da bude ratni zločin

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Mar.2015

Predsednik i izvršni direktor američke novinske agencije Asošiejted pres Geri Pruit apelovao je danas da se izmene međunarodni propisi kako bi se ubistvo ili otmica novinara proglasili za ratni zločin...Pruit je ocenio da je potreban novi sistem zaštite novinara dok izveštavaju o sukobima u kojima...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Direktor agencije AP traži da ubistvo novinara bude ratni zločin

Izvor: Blic, 30.Mar.2015

Predsednik i izvršni direktor američke novinske agencije Asošiejted pres Geri Pruit apelovao je danas da se izmene međunarodni propisi kako bi se ubistvo ili otmica novinara kvalifikovali kao ratni zločin...Pruit je ocenio da je potreban novi sistem zaštite novinara dok izveštavaju o sukobima...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.