Vučić dovezao novi fijat 500L: Prekretnica VIDEO

Izvor: B92, 25.Maj.2017, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić dovezao novi "fijat 500L": Prekretnica VIDEO

Kragujevac -- Kompanija "Fijat-Krajsler" (FCA) svečano je predstavila novi fijat 500L u krugu fabrike u Kragujevcu, a premijer Aleksandar Vučić je "isprobao" novi model.

Premijer se novim automobilom dovezao do fabričke kapije.

U novom, "redizajniranom" i modernizovanom "fići" premijer je "dovezao" direktorku kompanije Fijat automobili Srbija Silviju Verneti na današnju promociju povodom početka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << proizvodnje nove verzije tog automobila.

Kako je rekao, vozio je oko 500 metara do kilometar, i bilo mu je zadovoljstvo.

"U pitanju je dobar, odličan automobil", zaključio je premijer.

FCA automobili Srbija ističe da, nakon pet godina, slavi uspeh modela fijat 500L predstavljanjem nove investicije koja će biti prekretnica u razvoju i garancija budućih uspeha kompanije FCA Srbija.

Kompanija FCA zvanično je započela sa komercionalnom prizvodnjom novog modela, a prezentaciji su prisustvovali, pored premijera, ministri Rasim Ljajić, Zorana Mihajlović, i glavni izvršni direktor FCA EMEA Alfredo Altavila.

„Novi fijat 500 l predstavlja naslednika najbolje prodavanog malog višenamenskog vozila u Evropi i predodređen je da obnovi i nastavi njegov uspeh. Ponosni smo na to što možemo da kažemo da je postignut ambiciozni plan da fabrika u Kragujevcu ponovo bude centar proizvodnih aktivnosti. Imali smo jake temelje za dobar start. Kragujevac je obezbedio kvalifikovanu radnu snagu i jaku industrijsku podršku, a vlada Srbije je bila posvećeni partner dok je FCA grupacija donela svoje bogato globalno znanje, resurse i omogućila pristup tržištima“, istakao je Altavila.

Novi fijat 500L još više je nalik fijatu 500, još praktičniji i sa još više tehnologije, a ima ukupno 40 odsto novih komponenata.

Novi model 500L ima tri posebna identiteta koja pokrivaju sve potrebe: Urban, Cros s i Wagon.

Motori koji najviše odgovaraju posebnim potrebama kupaca izabrani su za različite identitete modela.

Linija benzinskih motora obuhvata 1,4-litarski 16V motor, sa 95 KS, 1,4-litarski 16V TJet, koji isporučuje 120 KS, kao i 0,9-litarski TwinAir (nije u ponudi u Srbiji), od 105 KS.

Liniju kompletiraju dvogorivi benzinski i TNG 1,4-litarski TJet motor, sa 120 KS, kao i dvogorivi benzinski i metanski 0,9-litarski TwinAir, sa 85 KS.

Ponudu upotpunjjuju dva dizel motora: 1.300 č 16V MultiJet sa 95 KS, izveden sa Dualogic prenosom i 1600 č 16V MultiJet sa 120 KS.

Svi motori u skladu su sa Euro 6 standardima i kombinuju performanse i ekonomičnu potrošnju goriva.

Serijska proizvodnja fijat 500L je počela u Kragujevcu 2012. godine.

Ugovor o osnivanju zajedničke kompanije između italijanskog Fijata i države Srbije potpisan je 29. septembra 2008. godine, po kome proizvođač automobila iz Torina ima 67 odsto, a naša država 33 odsto vlasničkog udela.

FCA je realizovao najveću inostranu industrijsku investiciju u Srbiji i vodeći je srpski proizvođač lider u izvozu sa preko milijardu evra ostvarenih u 2016..

U kragujevačcku fabriku je do sada investirano više od 1,3 milijarde evra, od čega je više od jedne milijarde investirano u nabavku najsavremenije opreme za proizvodnju.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić u Kragujevcu: "Fijat" je za Srbiju od presudnog značaja

Izvor: Blic, 25.Maj.2017

U fabrici automobila u Kragujevcu danas je predstavljen novi, redizajnirani model "fijata 500L”, a tom događaju pored predstavnika kompanije "Fijat", prisustvuje i premijer i novoizabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić...Model je predstavila novi fijat 500 L u krugu fabrike u Kragujevcu, a premijer...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.