Na traci naš novi fića, uz spektakl

Izvor: B92, 24.Maj.2017, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na traci naš novi "fića", uz spektakl

Kompanija Fijat - Krajsler automobili Srbija (FCA) prirediće svečanost povodom početka proizvodnje novog, redizajniranog modela "500L".

Svečanosti u kragujevačkoj fabrici će prisustvovati premijer Srbije Aleksandar Vučić i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, najavila je Vlada.

Proizvodnja modela "500L" počela je u kragujevačkoj fabrici pre pet godina.

Kompanija FCA koja ima 3.000 zaposlenih, osnovana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je 2008. godine i u većinskom je vlasništvu italijanskog Fijata koji poseduje 67 odsto akcija, a Vlada Srbije ima udeo od 33 odsto.

Nova fabrika FCA u Kragujevcu je otvorena aprila 2012. godine i do sada je u nju investirano više od 1,3 milijarde evra, od čega 850 miliona u opremu. FCA je 2016. godine izvezao automobile u vrednosti oko 1,1 milijarde evra i najveći je izvoznik u Srbiji.
Pogledaj vesti o: Chrysler,   Kragujevac

Nastavak na B92...






Povezane vesti

FCA Srbija najavljuje svečanost povodom početka proizvodnje redizajniranog 500L

Izvor: AutoBlog, 24.Maj.2017

Kako prenosi Beta, kompanija Fijat - Krajsler automobili Srbija (FCA) prirediće svečanost povodom početka proizvodnje novog, redizajniranog modela "500L". Svečanosti u kragujevačkoj fabrici će prisustvovati premijer Srbije Aleksandar Vučić i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.