Krenulo u SAD, Fijat odmah diže lestvicu

Izvor: B92, 25.Okt.2016, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krenulo u SAD, Fijat odmah diže lestvicu

Milano -- Fijat Krajsler povećao je procenu profita za 2016. nakon što se u trećem kvartalu vratila na staze profita zahvaljujući snažnim rezultatima u Severnoj Americi.

Prilagođeni neto profit italijansko-američka automobilska kompanija je u trećem tromesečju iznosio 606 miliona evra u odnosu na gubitak od 387 miliona evra iz istog perioda prošle godine, prenosi američka agencija AP.

Prihodi FCA >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su, međutim, stagnirali na 26,8 milijardi evra, a isporuke su blago smanjene, na 1,12 miliona jedinica.

Automobilska grupacija je povisila i procenu prilagođene neto dobiti za 2016. godinu na iznad 2,3 milijarde evra sa prethodne procene od najmanje 2,0 milijarde evra, ali je potvrdila prognozu neto prihoda većih od 12 milijardi evra.

Najveći deo prihoda u trećem kvartalu, FCA duguje tržištu Severne Amerike, ali su i poslovni rezultati u Evropi i u Aziji ostvarili poboljšanje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.