Kompanija Chevrolet otkriva da će 2016 Camaro model imati 90kg manje

Izvor: Moto.rs, 31.Mar.2015, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kompanija Chevrolet otkriva da će 2016 Camaro model imati 90kg manje

Chevrolet je objavo da će šesta generacija modela Camaro biti lakša za oko 9.7kg u odnosu na svog prethodnika. Ovo smanjenje mase je omogućeno zahvaljujući potpuno novoj arhitekturi koja u značajnoj meri koristi aluminijum.

Pred toga, prednje i zadnje oslanjanje vozila su sada izrađeni od aluminijuma pri čemu će se za veze na nekim verzijama koristiti kruti kompozitni materijal lakši od aluminijuima. Zahvaljujući >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << ovoj novoj laganoj konstrukciji celo oslanjanje je za 20% lakše nego od modela pete generacije. Prednja struktura vozila je duža i šira dok V8 6.2L motor je prošao kroz neke promene da bi se prilagodio novonastalim opcijama. Šesta generacija modela Camaro će biti prikazana 16. maja tokom specijalnog događaja koji će biti organizovan u Detroitu.

foto © Chevrolet

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.