GM beleži veliko povećanje prodaje SUV modela zahvaljujući naftnoj industriji

Izvor: Moto.rs, 08.Sep.2014, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GM beleži veliko povećanje prodaje SUV modela zahvaljujući naftnoj industriji

General Motors je u toku avgusta zabeležio impresivan porast prodaje SUV modela od 38 odsto u poređenju sa prethodnom godinom, a veliku ulogu u tome imala je naftna industrija, naročito proizvođači iz Severne Dakote i Teksasa.

Oni kupci koji su se odlučili za Chevrolet Tahoe, Suburban i GMC Yukon SUV modele dodatno su ohrabreni stagnirajućim cenama goriva. Zahvaljujući novim tehnologijama bušenja, naftna industrija >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << beleži iste cene nafte u poslednjih osamnaest meseci, što je dalo vetar u leđa proizvođačima automobila da se ipak odluče da zadrže proizvodnju velikih SUV modela, a ne da odustanu od ovakvih vozila kao što je to ranije bilo planirano, te da se umesto toga odluče za manje SUV modele. GM tako priprema veliki broj novih verzija automobila, a Duncan Aldred, koji se nalazi na poziciji potpredsednika za Buick i GMC, tvrdi da je glavni razlog zbog kojeg se veliki broj kupaca odlučuje upravo za njihov Yukon model to što je reč o modelu koji su kupci dugo čekali.

foto © GMC
Pogledaj vesti o: Cena goriva

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.