Dušan Borković šesti u Maroku

Izvor: RTS, 13.Apr.2014, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dušan Borković šesti u Maroku

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković u svom Ševrolet Kruzu 98 automobilu nadmašio je sva očekivanja i na svom debitantskom nastupu u WTCC (Svetskom šampionatu turing automobila) u Maroku zasenio i neka od najvećih imena svetskog automobilizma.

Dušan Borković je zauzeo šesto mesto na svojoj debitanskoj trci u WTCC (Svetski šampionat turing automobila) u Maroku. Srpski automobilista je taok prvi takmičarski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vikend završio sa devet osvojenih bodova.

Iako je kroz cilj na stazi Mulaj el Hasan prošao kao petoplasirani, Borković je nakon zasedanja FIA disciplinskih organa kažnjen sa deset sekundi, što je prouzrokovalo njegov pad za jednu poziciju.

Kazna je usledila zbog kolizije sa Portugalcem Tijagom Monteirom, kada je Borković prilikom preticanja zakačio zadnji branik konkurenta.

Prvi Srbin u WTCC nije mogao da završi drugu trku po naredbi tima, zbog dima koji se širio kolima, te je tako ostao na učinku od devet bodova.

Ovo je, svakako, veliki uspeh za prvi nastup.

Prema očekivanju, vozači Sitroena obeležili su prvi trkački vikend, pa je u prvoj trci trijumfovao Lopez, ispred Leba i Milera, da bi u sledećoj devetostruki prvak sveta u WRC Sebastijan Leb stigao do pobede, ispred Lopeza.

Sledeće trke u WTCC na programu su 20. aprila u Francuskoj, kada će Borković nastupati na legendarnoj stazi Pol Rikar.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.